Sport

2012.01.18. 11:12

Luxusházba költözik az új pécsi sztár játékos

Ilyen kaliberű játékos, mint Solomon Okoronkwo, ritkán kerül a PMFC-hez – talán Babatunde Fatusi, Robert Warzycha, vagy éppen Richard Niederbacher ütött meg hozzá hasonló szintet.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Éppen ezért nem is csodálkoztunk azon, hogy a PMFC-hez igazolt nigériai válogatott focista és a Dunántúli Naplónak a minap nyilatkozó felesége nem egy tízemeletes panelben néztek ki maguknak lakást, hanem a Mecseken egy minden igényt kielégítő házat választottak. Van benne például jacuzzi és szauna is, s a feleség, Klaudia reakciójából látszott, itt nem nagyon lesz apelláta, ez annyira tetszik, hogy kell nekik. Az, hogy a bérleti díj havi ezer euró, nem különösebben számít (Németországban ennyiért tényleg csak egy szimpla lakást lehet bérelni) – egyébként sem a klub fizeti a teljes összeget.

Amikor egyébként a játékosnak és feleségének megjegyeztük, hogy fél év után csak-csak továbbállnak innen valami nívósabb bajnokságba, megleptek a válaszukkal. Egyszerre ingatták a fejüket, mondván, úgy érzik, nyugalomra van szükségük, s ha itt ezt megtalálják és jól érzik magukat, hosszabb távra, legalább másfél évre terveznének. Jó volt ezt hallani – reméljük, a pályán kiderül, hogy érdemes Okoronkwónak nyugalmat teremteni.

A PMFC ma nemzetközi felkészülési mérkőzést játszik, a horvát Cibalia Vinkovci ellen lép pályára.

– Most harmincan vagyunk a próbajátékosokkal és a kölcsönből visszatérőkkel együtt, ezért lesz két komplett csapatunk – árulta el Mészáros Ferenc vezetőedző. – Szeretném, ha kétszer ötven, ötvenöt percet játszanánk, remélem, hogy belemennek a horvátok. A jövő héten még várhatóan ugyanilyen sokan leszünk, aztán szép lassan beáll a létszám. A próbajátékra várt bosnyák balbekk még nem érkezett meg hozzánk, csütörtökön csatlakozik majd a kerethez.

A pécsiek szombaton is pályára lépnek, akkor a Baját fogadják, vasárnap pedig Komlón teremtornán szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!