vb selejtező

2017.09.03. 22:44

Magyarország – Portugália 0-1

Magyarország még soha nem nyert Portugália ellen. Vasárnap André Silva szerezte a győztes gólt.

A vendégek az első perctől kezdve fölényben futballoztak a Groupama Arénában, ráadásul a 30. percben emberelőnybe is kerültek, mivel Priskin Tamás piros lapot kapott a Pepével szemben elkövetett könyöklésért. A portugál fölény egyre nyomasztóbbá vált, de a szünetre 0-0-ával vonultak le a csapatok, ami jó eredménynek számít emberhátrányban a portugál csapat ellen.

A portugálok rögtön a szünet után, a 48. percben André Silva közeli fejesével vezetést szereztek, és bár rögtön a gól után a magyar csapat előtt adódott jó lehetőség, Pátkai kapáslövése nem talált a kapuba. Az utolsó percben Fiola fejelt kapura, de Rui Patríció megfogta.

A két gárda 13. alkalommal találkozott egymással, de a magyarok még egyszer sem győztek, a mostani volt a kilencedik portugál siker.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amely mivel nem nyert, már nem érhet oda a pótselejtezőt érő második helyre sem a csoportjában, a kvalifikációs sorozatot október 7-én Svájcban folytatja, majd három nappal később itthon a Feröer-szigetek ellen zárja. Magyarország legutóbb 1986-ban vett részt világbajnokságon.

Kezdőcsapatok:

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Lovrencsics G., Pátkai, Elek Á., Dzsudzsák – Priskin, Eppel.

Portugália: Rui Patrício – Cédric, B. Alves, Pepe, Coentrao – G. Martins, Danilo, J. Mário, J. Moutinho – C. Ronaldo, A. Silva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!