Sport

2006.06.01. 11:39

Máris újra pályán a MiZo

Pécs | A nyúlfarknyi nyári szünetet követően péntektől vasárnapig máris újra parkettre lép a MiZo-Pécs női kosárlabdacsapata: a Lauber Dezső Sportcsarnok ad ugyanis otthont a klubvilágbajnokság egyik selejtezőjének. Ezen a házigazdák a kubai Havanna, a tajvani CNTW és a mali Djoliba gárdájával vívnak körmeccset a két továbbjutó helyért (a döntőt októberben az orosz Jekatyerinburgban rendezik).

BAMA

Rátgéber László keretéből a két „amerikás”, Iványi Dalma és Vickie Johnson mellett a tegnap Moszkvában térdműtéten áteső Liszina hiányzik majd. MiZo-színekben pattogtat viszont e három meccsen Keller Annamária és a szerb Milica Dabovic. A szakvezető szerint a torna jól illeszkedik a csapat felkészülésébe, és természetesen szeretnének továbbjutni. Annak ellenére, hogy az ellenfelekről legföljebb annyit tud, hogy országaikban remek kosárlabda folyik, különösen az ázsiai és a közép-amerikai ellenféltől tart. Ugyanakkor nagy lehetőség e torna a pécsi fiataloknak, hiszen a hiányzók miatt Fegyverneky Zsófia és Semsei Barbara is kulcsszerephez juthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!