Sport

2016.05.08. 19:20

Második lett Michelisz a marokkói esőben

A marokkói hétvégén Michelisz 32 pontot gyűjtött össze, így már 85 ponttal áll a vb-pontversenyben.

Sz. M. (Dunántúli Napló)

Remekül sikerült Michelisz Norbert számára a túraautó világbajnokság marokkói hétvégéje, ugyanis a Honda magyar versenyzője a vasárnapi főfutamon, a második helyről rajtolva végül a dobogó második fokára állhatott fel, csapattársa Rob Huff mögé.

Michelisz az esős idő ellenére nagyon jól autózott, az utolsó két körben még arra is volt esélye, hogy Huffot is befogja, ám a csúszós aszfalt miatt inkább már nem kockáztatott nagyot. A tegnapi első futam sem sikerült rosszul a himesházi pilótának, ugyanis a kilencedik rajtkockából indulva az ötödik helyig küzdötte fel magát, igaz néhány kieső is a malmára hajtotta a vizet. A marokkói hétvégén Michelisz 32 pontot gyűjtött össze, így már 85 ponttal áll a vb-pontversenyben, amivel jelenleg a negyedik helyet foglalja el.

WTCC, Marokkói Nagydíj, első futam: 1. Tom Coronel (Chevrolet), 2. José-Maria López (Citroen), 3. Yvan Müller (Citroen), 4. Tiago Monteiro (Honda), 5. Michelisz Norbert (Honda), 6. Rob Huff (Honda).

Második futam: 1. Rob Huff, 2. Michelisz Norbert, 3. Tiago Monteiro, 4. José-Maria López, 5. Yvan Müller, 6. Gabriele Tarquini.

A vb-pontverseny állása: 1. López 138 pont, 2. Monteiro 124, 3. Huff 98, 4. Michelisz 85.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!