Sport

2011.09.09. 22:04

Mecsek Rallye: Botkáék voltak a leggyorsabbak a prológon

A bemelegítőnek szánt rövid, ám annál látványosabb szakaszt a hazai páros, Botka Dávid és Szenner Zsolt, a Dunlop Rallye Team versenyzői jeles nemzetközi mezőnyben tudta megnyerni. Az igazi megmérettetés a Mecsek-ralin szombat reggel kezdődik.

mecsekrallye.hu

Fotó: Sóki Tamás

Rengeteg néző előtt, fantasztikus hangulatban zajlott a Canon 45. Mecsek Rallye péntek esti prológja. A helyszín a Pécs Plaza parkolójában kijelölt, szokásos 1,2 kilométeres szakasz volt, ám a mezőny egy részét magyar pályán még sosem láthatta a közönség. Az IRC-s pilóták is kitettek magukért, komolyan vették a tét nélküli megmérettetést, akár csak az ORB mezőnye.

Az autók még délután fél négykor haladtak át a Széchenyi téren felállított rajtkapu alatt - ahol a Pannon Filharmonikusok előadásában erre az eseményre szerzett zenei performansz (kürthangverseny) hangzott el. A párosok innen egyenesen a Plazához hajtottak, ahol a hivatalos rajtceremóniát követően kétpercenkénti indulással teljesítették a bemelegítőnek szánt rövid, ám annál látványosabb szakaszt.

A versenyt közben hivatalosan is megnyitotta Nagy Csaba, országgyűlési képviselő, Pécs alpolgármestere, Bánki Erik a Parlament Turisztikai és Sportbizottságának elnöke és Gyulay Zsolt, az MNASZ elnöke. A végül sötétben tűzijátékkal záruló prológot a jeles nemzetközi mezőnyben is egy hazai páros, Botka Dávid és Szenner Zsolt, a Dunlop Rallye Team versenyzői teljesítette leggyorsabban, megelőzve a portugál Bruno Magalhaest és az IRC bajnokság második helyén álló Jan Kopeckyt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A prológot a nemzetközi mezőny tagjai is komolyan vették (fotó: Sóki Tamás)
[/caption]

Az igazi megmérettetés a Mecsek-ralin szombat reggel kezdődik: 09:08-kor rajtol a mezőny a hetvehelyi gyorsasági szakaszon, hogy az ezt követő két nap 14 gyorsaságijának összesen 250 kilométere során eldöntsék az első magyar IRC-futam bajnoki címét.

- Az az igazság, hogy nem igazán tudtam, mit csináljak. Ritkán van olyan szakasz a raliban, amelynek az eredménye nem számít, így nem tudtam eldönteni, hogy menjek gyorsan és próbáljak nyerni, vagy inkább autózzak a közönségnek?! A vívódás jegyében telt a szakasz, de az nagyon tetszett, hogy ilyen sok néző volt a pálya szélén. Élveztem, na! - mondta a prológon másodikként végző Bruno Magalhaes este a szervizparkban.

A Prológ végeredménye:

1. Botka Dávid, Szenner Zsolt (Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:06.0 perc
2. Magalhäes Bruno, Grave Paulo (Peugeot 207 S2000) 1:06.2
3. Kopecký Jan, Starý Petr (Skoda Fabia S2000) 1:06.2
4.  Bouffier Bryan, Panseri Xavier (Peugeot 207 S2000) 1:07.0
5. Kakuszi Zsolt, Kakuszi Csaba (Ford Fiesta S2000) 1:07.8
6.  Loix Freddy, Miclotte Fréderic (Skoda Fabia S2000) 1:07.8
7. Bútor Róbert, Bacigal Igor (Peugeot 207 S2000) 1:07.9
8. Neuville Thierry, Gilsoul Nicolas (Peugeot 207 S2000) 1:07.9
9. Andersson Pergunnar (PG), Axelsson Emil (Proton Satria Neo S2000) 1:08.0
10. Wilks Guy, Pugh Philip (Peugeot 207 S2000) 1:08.0.

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!