Sport

2014.01.01. 14:07

Megérte huszonöt kilót fogyni

Csaknem négyszáz résztvevő volt a szilveszteri futáson.

H. L.

Már itt van?” – szakadt fel a meglepetés jeleként az egyik nézőből. Igen, kilenc perc sem telt el, és már ott volt a célban a leggyorsabb a Melitta SE pécsi szilveszteri utcai futásán, amelyet 26. alkalommal rendeztek meg, csaknem 400 résztvevővel.

Két emberről biztosan tudjuk, hogy ott volt mind a huszonhaton, az egyik, dr. Poronyi Gábor futóként, a másik, Kovács János szervezőként. Utóbbi – többed magával – most is a rendezésből vette ki a részét, akárcsak a múltban, most is ő „kezelte” azt a pezsgősüveget, amelynek dugója ugyan most egy kicsit besült, de még így is, néhány másodperces késedelemmel nagyot durrant.

A mezőny azonban a „fáziskésést” nem várta már meg, hanem meglódult, hogy a Pécs Plazától indulva megtegye a 3 km-es távot. A legfiatalabb résztvevő a még csak két és féléves Bellai Réka volt (édesapja babakocsin tolta), a legidősebb pedig a 75 esztendős Jankó Sándor volt. A győztes persze nem közülük került ki, a férfiaknál Tóth Szilárd, a nőknél Horváth Kármen nyert.

– Utoljára 12 éve indultam, a nyáron kezdtem újra igazán a futást, 25 kilót fogytam azóta – mondta a célba érés után Tóth, aki a Pécsi Triatlon SE 33 éves igazolt sportolója.


A hölgyeknél a legfürgébbnek Horváth Kármen atléta bizonyult.
– Nekem pont megfelelő volt a táv, jól esett ez a három kilométer. A fedett pályás országos bajnokságra készülök, arra pedig kiváló edzés volt – felelte.
Pécsi szilveszteri futás (3 km).

Végeredmény

Férfiak
1. Tóth Szilárd (Pécsi Triatlon Klub) 8.40 perc
2. Magyar Huba (PSN Zrt.) 8.50
3. Halász Ádám (PSN Zrt.) 9.09

Nők
1. Horváth Kármen (PVSK) 10.36
2. Kovács Dóra (PVSK) 10.42
3. Sárszegi Noémi (Pécsi Triatlon Klub) 10.54

A legjobb jelmezért a különdíjat Tamás István kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!