Sport

2013.03.23. 16:05

Mégsem megy Paksra vezetőedzőnek Czigler László

Gonoszkodva talán azt is mondhatnánk: ilyen is csak a magyar kosárlabdában fordulhat elő. A gonoszkodás persze érthető: amit Czigler László az elmúlt napokban megtapasztalt, ahhoz bizony edzett idegek kellenek.

Fülöp Z. (Dunántúli Napló)

Az egyszerűbb megértés végett haladjunk időrendben! Március tizenegyedikén a paksi csapat vezetősége elköszön az addigi trénertől, Gutierrez Garcia Enrique-től, a kispadra Schmidt Béla ül le. Az ő irányításával a tolnaiak egy meccset játszanak (ezen megverik a tavalyi bajnok Szolnokot), majd március 19-én bejelentik, Schmidt már nem csak beugró, a szezon végéig övé a kispad. Két nappal később kiderül, hogy Schmidt komoly gyógykezelésre szorul, így nem tud tovább trénerkedni.

A paksiak megkeresik a PVSK másodedzőjét, az egykori Atomerőmű-játékost, Czigler Lászlót, aki kis hezitálás után úgy dönt, leül a tolnaiak kispadjára. Czigler ezután elköszön a pécsi csapattól, elbúcsúzik mindenkitől, majd átautózik Paksra, tart két edzést – s ezzel már el is jutottunk a szombati naphoz, amikor a következő közlemény jelent meg a paksi csapat honlapján: „A gyorsan végrehajtott sokrétű orvosi vizsgálatok szerencsére nem támasztották alá az első tünetek alapján gyanított diagnózist. Megállapították, hogy a felmerült probléma gyógyszeres kezeléssel kiküszöbölhető, és Schmidt Béla folytathatja a munkát.

Czigler László a helyzetre való tekintettel visszalépett, és a szombati Jászberény elleni mérkőzésen már újra a Schmidt-Morgen edzőpáros irányítja a csapatot.” (Szombat délután felhívtuk Plézer Gábort, az Atomerőmű SE technikai vezetőjét, aki lapunk kérdésére csak annyit mondott: a lényeg a honlapon megtalálható, ahhoz hozzáfűznivalója nincsen.)

A fentiek után természetesen megkerestük Czigler Lászlót is, aki azonban udvariasan elhárította a lehetőséget a nyilatkozásra – ahogy tőle megtudtuk, abban maradtak a paksiakkal, hogy nem nyilatkoznak az ügyben.

Következtetések levonni mindazonáltal így is lehet. Ha nagyon drámaian akarunk fogalmazni, akkor azt mondhatjuk: Czigler Lászlót megvezették, s két szék között a padlóra esett. A felajánlott paksi állást érthető, hogy elfogadta (Pécsett másodedző volt, az Atomerőműnél, a bajnokság egyik élcsapatánál ő lett volna a vezető tréner) – a tolnaiak lépései viszont finoman szólva is furcsák. Kinevezik Schmidt-et, majd elköszönnek tőle, kinevezik Cziglert, majd elköszönnek tőle, és újra kinevezik Schmidt-et. Persze szívük joga cserélgetni a trénereket – ám egy volt paksi kosarast, aki ráadásul több bajnoki elsőségnek és kupaaranynak is tevékeny részese volt, így ugráltatni nem tűnik elegáns dolognak.

Fontos kérdés még, hogy mi lesz a pécsi kosárcsapattal – részint visszatér-e Czigler László a PVSK kispadjára másodedzőnek, részint pedig visszaveszi-e az U23-as utánpótláscsapat irányítását. Szombaton beszéltünk Bán Gáborral, a pécsi csapatot működtető kft. ügyvezetőjével, aki azt mondta: egyelőre még senki sem tárgyalt senkivel, annyira gyorsan történtek a dolgok, hogy még végiggondolni sem tudták, mit lépjenek az ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!