Sport

2016.03.05. 13:53

Méltón búcsúzna a Misleny a pályától

Utolsó mérkőzését játssza szombaton jelenlegi pályáján a HR-Rent Kozármisleny NB III.-as labdarúgócsapata, Németh Zsolt együttese a Pénzügyőrt fogadja - hétfőn már kezdődik az új stadion építése.

Szakács Miklós (DN)

Még egy meccs, és egy időre elbúcsúzhat saját pályájától az NB III. Közép csoportjában listavezető Kozármisleny. Jövő héten indul az építkezés, így ebben a szezonban hazai mérkőzéseit már albérletben rendezi meg az együttes, amely honlapján arról számolt be, hogy szóbeli egyezség már van a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetőivel arról, hogy a PMFC stadionját béreli ki a gárda, hamarosan a szerződést is aláírhatják erről.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Pénzügyőr elleni meccset követően jövő tavaszig nem rendeznek mérkőzést a kozármislenyi pályán (fotó: Löffler P.)
[/caption]

Előtte azonban a Pénzügyőr ellen még egy meccs vár Lantosékra, akik nyilván szeretnék megőrizni veretlenségüket a bajnokságban.
– A szerdai kupameccs után összeültünk a csapattal, és alaposan átbeszéltünk mindent – mondta Németh Zsolt, a mislenyiek edzője. – Nem történt tragédia a kieséssel, hiszen az is nagy szó, hogy eddig eljutottunk a sorozatban. Most azonban már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, és arra, hogy elérjük a célunkat, azaz bajnokok legyünk.

Az edző természetesen arra is kitért, hogy az utolsó meccs a mostani pályájukon külön pikantériát ad majd meccsnek.
– Nyilván lesz egy kis nosztalgia bennünk, hiszen nagyon sok szép élményünk kötődik ehhez a stadionhoz – árulta el a szakember. – Méltóképpen szeretnénk elbúcsúzni a pályánktól, mindenképpen meg akarjuk nyerni a Pénzügyőr elleni mérkőzésünket. Ugyan egy kis betegséghullám végigment a csapaton az elmúlt napokban, egy-két helyen talán változtatnunk is kell az összeállításon, de a célunk így sem változik.

Be kellene húznia a Komlónak
A Komlói Bányász két győzelemmel kezdte a tavaszt, így Varga Balázs együttese ott lohol a Misleny mögött még dobogós helyeken tanyázó Danaharaszti, SZEOL kettős mögött. Ezen a hétvégén, vasárnap délután lép pályára a Bányász, az ESMTK vendége lesz. Bár idegenben kell játszania, ez egy olyan mérkőzés – hála az eddigi remek szereplésnek –, ahol a papírforma a komlóiak mellett szól. Már csak azért is lenne nagyon jó, ha harmadik idei bajnokiját is behúzná Varga Balázs együttese, mert azzal továbbra is versenyben maradna a még feljutást érő második helyért, így az előtte lévő két csapatra is folyamatos nyomás nehezedne, egyikük sem hibázhat. Persze azért óvatosnak kell lenni, az ESMTK ugyanis még szintén veretlen idén, a Monor elleni 1-0-s győzelem mellett a Budafokkal döntetlent játszottak a fővárosiak tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!