Sport

2014.07.31. 18:51

Mennyei megyei bajnokság: Pityulee FC is indul

Lezárultak a nevezések a Baranya megyei felnőtt­labdarúgó-bajnokságban, megtörtént a beosztás is. A mezőny azonban még nem végleges, majd akkor válik azzá, ha a versenybizottság hivatalosan jóváhagyja. Ami szinte biztosra vehető.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Mint minden évben, idén sem ment simán a beosztás, mert voltak visszalépők is, akik a jogosultságuk ellenére nem akartak indulni. Így a labdarúgó felnőtt megyebajnokságban nem nevezett a Szászvár II., a Tornádó SE, a Pécsi Dinamó, a Pécsbánya II., a Csertő FC helyett a szintén odavalósi Katona Norbert SE szerepel majd, a Merenye nem vállalta a magasabb osztályt. Szerencsére vannak olyan települések is, ahol ismét van focicsapat, amely bekapcsolódik a szervezett pontvadászatba, így Baksán, Versenden és Nagyárpádon. Beremenden és Pécsbányán az azonos sportegyesületen belül második együttes szerveződött.

Külön említést érdemel a versendi gárda, amely furcsa néven, Pityulee FC-ként adta le nevezését, amit el is fogadtak. A Pityulee Kárász István polgármester beceneve.

– Hat generációra visszamenőleg van Kárász István nevű a családban, valamennyinek Pityuli volt a beceneve – mondta Kárász. – Én most annyit változtattam, hogy két e-betűvel írom. Reit Gábor, a volt NB II.-es mohácsi focista az edzőnk, hetente kétszer edzünk. A keretet helybeliek alkotják, nem akarunk bajnokságot nyerni, a közönség kiszolgálása a célunk. A hazai mérkőzéseinken kétszázötven nézőre számítunk.

Jól járt a Vajszló és a Diana Vendéglő, mert előbbi ugyan papíron kiesett, de aztán a visszalépések miatt benn maradt a II.-ben, utóbbi pedig felkérésre (amit elfogadott) egy szinttel feljebb került.

A mezőny sehol sem végleges, a beosztást a versenybizottságnak jóvá kell hagynia, a testületi döntés a hét első felében várható. Ez azonban csak formaság. A fellebbviteli bizottságnak akkor lesz dolga, ha ezt a határozatot valamelyik klub megfellebbezi.

A bajnoki rajt a megyei I–II–III. osztályban augusztus 16-án, a IV.-ben egy héttel később kezdődik. A labdarúgóidény Baranyában augusztus 10-én, a Magyar Kupa-fordulóval indul, ezen a részvétel kötelező.

Négy osztályban összesen 92 csapat nevezett

Megyei I. osztály (16 csapat): Beremendi Építők Sport 36, Bogád, Bóly, Geresdlak, Komló, Mohács, Ócsárd, PTE-PEAC, Pécsvárad, PVSK, Sellye, Thermal FC Siklós, Szászvár FC Fürge Nyuszi, Szederkény, Szigetvár, Villány.

II. osztály (16): Bicsérd, Boda, Drávaszabolcs, Harkány, Hosszúhetény, Kétújfalu, Lánycsók, Lovászhetény, Mozsgó, Nagykozár, Palotabozsok, Pellérd, Pogány, Somberek, Vajszló, Véménd.

III. osztály, Tamási csoport (16): Borjád, Babarc, Dunaszekcső, Egerág, Görcsönydoboka, Hidas, Himesháza, Kökény, Kölked, Lippó, Magyarbóly, Szajk, Szalánta, Töttös, Újpetre, Vokány.

Czibulka csoport (16): Bükkösd, Diana Vendéglő, Drávafok, Felsőszentmárton, Görcsöny, Gyód, Kishárságy, Lakócsa, Mágocs, Magyarhertelend, Magyarszék, Pécsbánya, Sellye II., Szabadszentkirály, Szentlászló, Szentlőrinc II.

IV. osztály, A csoport (14): Bányász TC, Bár, Báta, Beremend II., Ivándárda, Kisnyárád, Majs, Márok, Nagyárpád, Olasz, Pécsbánya II., Pityulee FC Versend, Sátorhely, Székelyszabar.

B csoport (14): Abaliget, Almamellék, Baksa, Endrőc, Hetvehely, Katona Norbert SE Csertő, Királyegyháza, Merenye, Mindszentgodisa, Nagydobsza, Orfű, Sásd, Szentdénes, Szentegát.

Címkék#versend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!