Sport

2011.06.19. 20:26

Michelisz: főszerepben a büntetések

A túraautó-világbajnokságon (WTCC) versenyző Michelisz Norbert egy büntetés miatt az utolsó helyről indulhatott mindkét brnói futamon. Előbbin nyolcadik, utóbbin tizenegyedik helyen ért célba – ám a másodikat követően megbüntették, s a 16. helyre sorolták vissza.

K.M.A. (Dunántúli Napló)

Pedig szépen indult ez a hétvége is. A brnói pályán ismét sok magyar szorított a himesházi pilótának, aki az időmérő során odatette magát és a BMW 320 TC-t, s úgy mehetett pihenni, hogy mindkét futamban az ötödik helyről rajtolhat. Aztán jött a hidegzuhany.

Mint kiderült, a Zengő-Dension Team versenyzőjének autója 12 kg-mal könnyebb volt a megengedettnél. A csapat honlapján nem is kerteltek, elismerték, hogy hibáztak, a lázas éjszakai szerelés során elszámolták magukat. Sajnos a versenybíróság pontos volt: rájött a bakira, s rögtön meg is büntette Micheliszt, az utolsó rajtkockába (19. hely) sorolta hátra.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nincs szerencséje Michelisznek a versenybírókkal, mintha utaznának rá. A hétvégén többször is megbüntették
[/caption]

A két vasárnapi futam előtt így már gyakorlatilag eldőlt, hogy nem tudja megismételni a Hungaroringen nyújtott pazar teljesítményét, amikor is egy második hellyel kápráztatta el a közönséget. Vasárnap az első futamon azért így is lázba hozta az érte rajongókat, hiszen már az első kanyarban kettővel előrébb volt, majd a folytatásban is csatázott, előzött, csatázott, előzött. A nyolcadik helyen kötött ki, ami ragyogó teljesítmény a mezőny végéről indulva.

A második futamon már nem tudott így brillírozni. A jó rajtjának köszönhetően ugyan szinte rögtön feljött a 13. helyre, de a nagy ugrást nem követték további remek előzések. Innen már csak két helyet tudott előrébb lépni, így tizenegyedikként fejezte be a futamot.

Aztán sajnos még innen is hátrébb került. A futam után Micheliszt harminc másodperces idő- és tízhelyes rajtbüntetéssel sújtották – utóbbit három versenyre felfüggesztették. A 26 éves pilóta így végül a 16. helyen zárta a második versenyt.

– Közel voltam ahhoz, hogy megelőzzem Darryl O’Youngot, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam, aztán ő már próbált az íven elfordulni, de az én autóm eleje még bent volt egy kicsit – beszélt a vizsgált szituációról Michelisz Norbert. – Ha egy kis helyet hagyott volna, szerintem elkerülhető lett volna a baleset, de nyilván nekem is határozottabbnak kellett volna lennem. Összességében a futamon a fő probléma az volt, hogy most nagyon nem éreztem jól magam az autóban.

Michelisz a csehországi hétvégén összesen négy pontot szerzett, s már ötvennél tart a világbajnoki pontversenyben. Az első futamot Robert Huff (Chevrolet), a másodikat Yvan Muller (Chevrolet) nyerte. A következő versenyhétvégére Portugáliában kerül sor július 1–3. között.

A vb-pontverseny állása

1. Robert Huff 187

2. Yvan Muller 162

3. Alain Menu 134

4. Gabriele Tarquini 83

5. Tom Coronel 82

6. Tiago Monteiro 74

7. Kristian Poulsen 57

8. Michelisz Norbert 50

9. Javier Villa Garcia 44

10. Darryl O’Young 37

<!-- Michelisz: főszerepben a büntetések A túraautó-világbajnokságon (WTCC) versenyző Michelisz Norbert egy büntetés miatt az utolsó helyről indulhatott mindkét brnói futamon. Előbbin nyolcadik, utóbbin tizenegyedik helyen ért célba – ám a másodikat követően megbüntették, s a 16. helyre sorolták vissza.

K.M.A. (Dunántúli Napló) A vb-pontverseny állása 1. Robert Huff 187

2. Yvan Muller 162

3. Alain Menu 134

4. Gabriele Tarquini 83

5. Tom Coronel 82

6. Tiago Monteiro 74

7. Kristian Poulsen 57

8. Michelisz Norbert 50

9. Javier Villa Garcia 44

10. Darryl O’Young 37

Nincs szerencséje Michelisznek a versenybírókkal, mintha utaznának rá. A hétvégén többször is megbüntették -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!