Sport

2012.09.06. 19:16

Mintegy száz drukker állt ki a PINKK-Pécsi 424 női kosárcsapat mellett

Szimpátiatüntetést rendeztek a szurkolók a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabda-csapata mellett csütörtök este a Kossuth téren. A végén elbúcsúztatták Iványi Dalmát, aki Törökországban folytatja pályafutását.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

„Válaszokat kértünk, nem pénzt.” „Nem a PEAC ellen vagyunk, a PINKK-ért.” „A kosárlabda csapatjáték. A játék pedig mindenkié.”
Ilyen és ehhez hasonló üzenetű táblákat lehetett látni tegnap este Pécsett, a Kossuth téren, ahol a szurkolók szimpátiatüntetést tartottak kedvenc csapatuk, a PINKK-Pécsi 424 mellett.

– Megpróbálunk minden olyan sportszerető pécsi polgárt megszólítani, akinek a sport fontos. Azt akarjuk, hogy a politika ne avatkozzon be a sportba, és a PINKK-Pécsi 424-nek legyen élettere ebben a városban, mert igenis pécsi csapat. Ne lehetetlenítsék el. Hangsúlyozom, nem a PEAC ellen lépünk fel – nyilatkozta Schreer László, az egyik pécsi szurkolói csoport vezetője.

– Szeretnénk Pécsett edzeni és játszani, de nem lesz egyszerű – hallottuk a Hatodik Játékos Alapítvány magát megnevezni nem akaró képviselőjétől.


 
A PINKK-Pécsi 424 játékosai híveik nagy örömére a komlói edzésről jövet bemutató foglalkozást tartottak a téren, majd a tüntetés végén a szurkolók elbúcsúztatták Iványi Dalmát, aki Törökországban kosarazik tovább. A népszerű kosarasnak török nyelven írott és az adanai szurkolóknak címzett menlevelet adtak.

„A legfényesebb csillagunkat adjuk kölcsön. Nagyon reméljük, hogy csak egy szezon alatt élvezhetitek számunkra csodálatos játékát. Ő a mi legféltettebb kincsünk, reméljük, támogatjátok, ahogy tudjátok, aztán kérjük vissza” ” – ez állt a menlevélben.

Folytatás a cégbíróságon

Bár a Pécs 2010 bedőlt, a csapatot sokáig működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft. hivatalosan még működik, noha fizetésképtelen, és gyakorlatilag munkát nem végez. Van ügyvezetője is, Iványi Dalma, aki lemondott, de mivel ezt nem személyesen tette, így nem fogadták el, a megbízatása szeptember 8-ig tart.

A kft.-nél tegnapra taggyűlést szerveztek, amelyre várták Iványi Dalmát is, aki azonban nem jelent meg, távollétében pedig a taggyűlést nem tarthatták meg. Ezért az üzletrész-tulajdonosok képviselői úgy döntöttek, hogy a hitelezők érdekeire is figyelemmel a Pécsi Törvényszék Cégbíróságán bejelentéssel élnek, mivel a kft. törvényes működése nem biztosított.

Németh károlytól, a kft. felügyelőbizottsága elnökétől tudjuk, hogy szerda este megkapták a kft. 2011-re vonatkozó mérlegbeszámolóját, amelyben azonban jelentős eltérések vannak a korábbi, 2012. január 31-ig ténykedő ügyvezető, Albert Tamás által megadott adatokhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!