Sport

2015.10.12. 14:12

Mit keresett Matyi Dezső a PMFC-stadionnál?

A hétvégén Matyi Dezső, a PMFC labdarúgócsapatának korábbi tulajdonosa és emberei többször is megpróbáltak bejutni a Stadion utcai sporttelepre, de az üzemeltető PSN Zrt. nem engedte be őket. Az is kiderült, hogy tízmillió forintot is meghaladó közüzemi tartozások miatt a város módosítani akarja a korábban megkötött vételi szerződést.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)


* A PMFC korábbi klubtulajdonosa ügyvédekkel és biztonsági szolgálat segítségével három alkalommal is megpróbált bejutni a PMFC-stadionba
* Matyi Dezső kísérleteit meghiúsította a PSN Zrt.
* Az önkormányzat nem fogja a korábbi klubtulajdonos helyett kifizetni az elmaradt közüzemi számlákat, azokat a klub vételárából le kívánja vonni

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Őri László, Pécs sportért felelő alpolgármestere, amelyen elmondta, hogy Matyi Dezső, a PMFC korábbi tulajdonosa a hétvégén többször is megkísérelt bejutni a klub Stadion utcai épületébe.

– Nem igazán értjük, hogy mit is keresett Matyi Dezső, a saját biztonsági szolgálatának pár emberével és ügyvédeivel a klubháznál – kezdte Őri. – Az épület tulajdonosa a város, az üzemeltetője pedig a PSN Zrt. Egyikünk sem érti Matyi szándékait, amellyel kapcsolatban ő sem mondott semmi érdemlegeset nekünk. Kijelenthetem, hogy a város a pécsiek érdekeit szem előtt tartva megvédi a stadiont.

Azért valljuk be, legalábbis komikusan ható kép, ahogy Matyi Dezső, a "várfoglaló török" szerepében tetszeleg... Már persze, ha valóban így volt. Szerettük is volna megkérdezni az ügyről a PMFC egykori tulajdonosát, de telefonhívásunkat nem fogadta, emailünkre pedig lapzártánkig nem válaszolt.

Őri László ezt követően azt is elmondta, hogy Matyi Dezső cselekedete már csak azért is nagyon meglepő, mert az ő "tulajdonlásának" időszakából a város tízmillió forintit is meghaladó közüzemi számlatartozásokat "örökölt" meg, e mellett pedig az utóbbi időben üzemeltetési hiányosságokra is fény derült – labdák, hálók hiányoztak, kazánt kellett cserélni.

– Mivel ezek a körülmények a vételi szerződés megkötésekor nem voltak ismertek, szeretnénk elérni, hogy az átadás-átvételi procedúra után felszínre kerülő tartozások összegét levonjuk az eredeti vételárból, azaz módosítani szeretnénk a szerződést – jelentette kis az alpolgármester. – Mi a saját kötelezettségeinket eddig teljesítettük, az eddig esedékes összeget Matyi Dezsőnek elutaltuk, 50 millió forint plusz ÁFÁ-ról van szó.

Nem ismeri Őrit Matyi Dezső

Matyi Dezső hétfő este elküldte nekünk álláspontját az üggyel kapcsolatban. Az biztos, hogy ezúttal sem kellett "csalódnunk" a PMFC volt tulajában.

„A sajtótájékoztatón nyilatkozó sportrajongót nem ismerem, azonban az általa elmondottakból azt a következtetést vagyok kénytelen levonni, hogy ő pedig azokat a tényeket nem ismeri, amelyekről a közvéleményt tájékoztatni kívánta. Nem kívánom sem Pécs városát, sem a pécsi futballt negatív sajtóhírekkel tovább terhelni, ezért az ügyben további nyilatkozatot nem teszek azon kívül, hogy a hangulatkeltő és valótlan nyilatkozatokkal szemben jogi úton lépek fel.”

Bár megkérdeztük tőle, az nem derült ki végül a válaszából, hogy be akart-e jutni a stadionba, illetve elismeri-e, hogy tetemes közüzemi-számlatartozást halmozott fel a PMFC-nél.

Dr. Őri László alpolgármester sajtóközleményét itt olvashatja

„Mit keresett Matyi Dezső és csapata a PMFC-stadionnál?

Az utóbbi napokban Matyi Dezső, a PMFC korábbi klubtulajdonosa ügyvédekkel és biztonsági szolgálat segítségével három alkalommal is megpróbált bejutni a városi tulajdonban lévő PMFC-stadionba!

A pécsi sportbarátok, polgárok és szurkolók nevében az önkormányzat saját tulajdonú társasága, a klubot üzemeltető Pécsi Sport Nzrt. furcsállja, hogy minden alkalommal különböző indokkal tettek kísérletet a bejutásra.

Matyi Dezső kísérleteit meghiúsította a PSN Zrt. és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a PMFC létesítményit megvédje az ilyen akcióktól.

Nem értjük Matyi Dezső szándékait, már csak azért sem, mert a korábbi klubtulajdonos tetemes, több tízmillió forintos közüzemi tartozásokat halmozott fel a PMFC létesítményeiben, emiatt az utánpótlás még a mai napig sem tud megfelelő körülmények között készülni; illetve a felnőttcsapat is csak késve tudta megkezdeni bajnokságot.

Emellett az átadás-átvétel után a városnak üzemeltetési hiányosságokkal is szembesülnie kellett, a problémák megoldása pedig folyamatos intézkedéseket követel.

Az önkormányzat álláspontja, hogy nem fogja a korábbi klubtulajdonos helyett kifizetni az elmaradt közüzemi számlákat, azokat a klub vételárából le kívánja vonni, magyarán Matyi Dezső ennyivel kevesebb pénzt fog kapni. Emellett az üzemeltetési hiányosságokból eredő plusz költségeket is be kívánjuk számíttatni a klub vételárába.
Kötelességünk megvédeni a város, a pécsiek, a focibarátok, az utánpótláskorú játékosok érdekeit és vagyonát, ehhez pedig Pécs minden jogi eszközt fel is fog használni.

Ebben pedig számít a városvezetés a pécsiek segítségére és támogatására is.

Dr. Őri László
Pécs alpolgármestere”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!