Sport

2008.01.29. 11:54

Nagy a mozgás a labdarúgó másodosztályban

Március elsején folytatódik a bajnokság a labdarúgó NB II-ben, a három baranyai csapatnál sok az új játékos. Komlóról sokan távoznak, Pécsett kezdődik a felújítás.

Horváth László (Dunántúli Napló)

Kozármislenyben a már eltávozott Dalmi Tibor (Szentlőrinc), Varga Balázs (PVSK-Trendcom) és Fellai János (PMFC) nélkül készülnek, de Suba János marad.

– Ősszel szervezetten védekeztünk, viszont a támadójátékunkon van mit javítani, ezért két csatárt szereztünk, Horváth Pétert Tatabányáról, Kresz Leventét pedig Ausztriából – mondta Feleki Attila sportköri elnök, aki hozzátette: a fiatal védőjátékost, Bozó Lászlót Bólyból hozták, és még egy ifjú tehetséggel bővül majd a keretük. Feleki megerősítette azt, amit sejtettünk, hogy Bene Ferenc marad az edzőjük, holott hírbe hozták a Tatabányával.

Komlón új az edző (Mészáros Ferenc), a keretben nagy a mozgás, két alapember saját akaratából eltávozott (Horváth József és Varga Zsolt abbahagyta), a többiektől (Istókovics Miklós, Szeifer Ákos, Németh Ádám, Bán Csaba, Kovács Péter, Thám István) a klub vált meg. Helyükre Kelemen Csaba (Bóly), Kardos Ernő (Ausztria), Egle László (Marcali), Czár Tibor (Dunaújváros, kölcsönbe) és Sági Balázs (Bogád) jött, várható még Horváth Szabolcs (Siófok) érkezése. Takács Imre szakosztályvezetőtől tudjuk, minden edzőmeccsüket idegenben játsszák, mert a műfüves pályájuk nem szabványos, a füves játékteret pedig kímélni akarják.

A PMFC-Pécs Plazánál is alaposan megváltozott a játékosállomány. Gulyás Gábor és Mile Krisztián Szolnokon, Rozsi József Kecskeméten, Rompos József Ausztriában focizik tovább, Hamar Zsolt kapus visszament Debrecenbe, Tóth Péter leendő klubja egyelőre nem ismert. Az újak: a kapuvédő Farkas Balázs (REAC), Törtei Tamás (Marcali), Nagy Olivér (Újpest, másfél évre kölcsönbe), Újlaki Dávid (Eger). Fónai Balázs (Barcs) és Németh Zsolt (Pogány) ügye még nincs lezárva, várhatóan itt folytatják. A budafoki csatár, Lovrencsics Gergely február elsején jön.

– Az új igazolásoknál elsősorban tehetséges fiatalokban gondolkodtunk, akikkel hoszabb távú szerződést kötünk – jegyezte meg Rabi Csaba klubigazgató.

Újság még Újmecsekalján, hogy a stadionfelújítás ügyében szerdán délelőtt lesz a minisztériumi bejárás. A szerződéskötés már megtörtént, most már csak a részletek megbeszélésén van a sor. Az eredményjelzőt és a kihangosítást korszerűsítik, valamint az északi lelátót műanyag székkekel látják el. Ha minden jól megy, a munkálatok már jövő héten megkezdődhetnek.

Közönségsikert aratott a teremtorna

Közönségsikert aratva az NB II-es Kozármisleny SE nyerte a Golden Gate Global-kupát, amelyet a kozármislenyi sportcsarnokban rendeztek meg az NB I-es Paks és Kaposvár, a szintén NB II-es Barcs, a PMFC-Pécs Plaza, a Komlói Bányász, a Kaposvölgye, valamint az Ausztriai Idegenlégiósok csapatának részvételével.

Eredmények. Harmadik helyért: PMFC-Pécs-Plaza – aposvár 5-5 (büntetőkkel 7-8). Döntő: Kozármisleny – Idegenlégiósok 8-3. Különdíjak. Gólkirály: dr. Hergenröder Tamás, legjobb kapus: Helesfay Richárd (mind Kozármisleny), legjobb mezőnyjátékos: Márton Gábor (Idegenlégiósok).

Eredmények. Harmadik helyért: PMFC-Pécs-Plaza – aposvár 5-5 (büntetőkkel 7-8). Döntő: Kozármisleny – Idegenlégiósok 8-3. Különdíjak. Gólkirály: dr. Hergenröder Tamás, legjobb kapus: Helesfay Richárd (mind Kozármisleny), legjobb mezőnyjátékos: Márton Gábor (Idegenlégiósok). -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!