Sport

2014.06.16. 17:52

Nagy Gábor helyett Nagy Tamás irányítja a Szentlőrincet

A következő szezonban már az NB III.-ban szerepel a szentlőrinci labdarúgócsapat, s az új osztályban már új vezetőedző irányítja a megye I. bajnokát: Nagy Tamással egyezett meg a klub vezetősége.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A szentlőrinciek óriási versenyfutásban nyerték meg a megyei I. osztályt, hatalmas csatát vívtak a Szászvárral a bajnoki elsőségért. S ha már sikerült a tabella élén végezniük, élni szerettek volna a lehetőséggel, fel akartak kerülni az NB III.-ba – ami aztán osztályozó nélkül összejött nekik, hiszen a sorsolásnál szerencséjük volt, erőnyerők lettek. Lapunk csütörtöki számában a szakosztályelnök, Kovácsevics Csaba így fogalmazott: „Mindenképpen NB III.-at akartunk, ezért is kértünk oda licencet”.

A licenc megvan, a feljutáshoz szükséges első hely is összejött, s volt egy jó vezetőedző is, aki idáig eljuttatta a csapatot. A következő szezonban azonban már nem Nagy Gábor irányítja a Szentlőrincet, hanem Nagy Tamás.

– Nagy Gábor munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a magasabb osztályt – fogalmazott Kovácsevics Csaba. – Az eddigi szakmai stábnak, vagyis Nagy Gábornak és segítőjének, Lóth Józsefnek ezúton is gratulálok a bajnoki címhez, amit sok fiatal játékossal értek el. Előbbi a továbbiakban az új vezetőedző segítője lesz, utóbbi pedig csak a játékra koncentrál. A korábban a PMFC-t is irányító Nagy Tamással pénteken tárgyaltunk, s gyorsan megegyeztünk vele, mert találkoztak az elképzeléseink. Helyi, pécsi edző, aki ráadásul felkészült szakember, ezért esett rá a választásunk.

Azt még nem tudni, hogy a Szentlőrinc melyik csoportba kerül majd, mindenesetre nehéz szezon vár rá, mert az egycsoportos NB II. miatt eléggé megerősödött az NB III.-as mezőny. A sportvezető mindenesetre a középmezőnybe várja csapatát, s annak érdekében, hogy ez megvalósuljon, hat–nyolc játékost szeretnének igazolni.

A szakmai munkáért pedig már Nagy Tamás fog felelni, aki a Komlót hagyja el a Szentlőrincért. Nehéz szívvel.

– Komlón nagyon jól éreztem magam, és ezt nem udvarlásból mondom, köszönöm nekik a lehetőséget – fogalmazott a szakvezető. – Az utóbbi időben voltak komoly ajánlataim, magasabb osztályokból, de mind távol Pécstől, én pedig úgy építettem fel az életemet, hogy Pécsett, vagy a város közelében szeretnék létezni, dolgozni. Ha a PMFC-nél nincs rám szükség, akkor próbálok másnak segíteni.

S hogy miért mondott gyorsan igent a Szentlőrinc ajánlatára? Azért, mert Nagy Tamás szerint ennek a klubnak és a klubot vezető Kovácsevics Csabának mindig volt hitele, és ez az egyik legfontosabb dolog.

– Szentlőrincen adottak a feltételek az NB III.-hoz, megfelelő a háttér, vagyis jó munkát lehet végezni – mondta Nagy Tamás.

A komlóiaknak új vezetőedző után kell nézniük

Miután Nagy Tamás a következő szezonban már Szentlőrincen dolgozik, a komlóiak most vezetőedző nélkül maradtak.

– Először is szeretnénk megköszönni Nagy Tamás munkáját, én személy szerint nagyon örültem neki, hogy együtt dolgozhattunk – mondta Pintér Attila, a komlóiak szakosztályvezetője. – Miután ez a hír nemrég látott csak napvilágot, természetesen még nem tárgyaltunk senkivel, majd a héten sor kerülhet a megbeszélésekre. Az NB III.-ból kiestünk, de ha mégis felkérnének arra, hogy itt folytassuk, elvállalnánk, mert minden feltételnek eleget tudunk tenni. Ha erre nem kerül sor, akkor a megyei I. osztályban indulunk, s a célunk az, hogy egy év múlva visszajussunk a harmadik vonalba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!