Sport

2010.06.17. 15:27

Nagy Tamás a Fradinál

Napok óta lehetett már hallani azt a hírt, miszerint a korábbi PMSC-játékos, majd PMFC-edző, Nagy Tamás lesz a Ferencváros pályaedzője, s a tréner a Dunántúli Naplónak megerősítette az információt.

K. Mayer András

Miután Prukner Lászlót kinevezték a Ferencváros vezetőedzőjének, kézenfekvő megoldásnak tűnt, hogy Nagy Tamást is viszi a Fradihoz. A két szakember ugyanis nagyon jóban van egymással, s bár egy csapatnál még nem dolgoztak együtt, a honi edzőképzést közösen viszik. Mostantól közös csapatuk is van.

– Kedden kézfogással szentesítettük a megállapodásunkat Gerstl Alekszander ügyvezető igazgatóval – árulta el lapunknak Nagy Tamás. – Szerződést még nem írtunk alá, de mindenben megegyeztünk: ahogy Prukner László, úgy én is három évre jövök a klubhoz.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A PMFC korábbi trénere, Nagy Tamás régóta jó barátságban áll a Ferencváros új edzőjével, Pruckner Lászlóval
[/caption]

A kétségtelenül legnépszerűbb magyar egyesületnél munkát, pályaedzői munkát kapni óriási megtiszteltetés, egyben hatalmas felelősséggel is jár. Nagy Tamás az első pillanatban nem is adott választ, mert mint mondja, két dilemmája is volt, ami gondolkodásra késztette: egyrészt az új munka miatt ott kell hagynia az NB II-be vele feljutó Baját és az ottani „rendkívül értékes embereket”, másrészt fel kellett készülni arra, hogy most nem ő lesz a vezetőedző, a főnök, amit pedig az utóbbi években már nyilván megszokott.

– A szerepem több lesz, mint egy pályaedzőé. Prukner Lacival évek óta együtt dolgozunk, bízik bennem, bízik a meglátásaimban, olyan ember vagyok számára, akire támaszkodhat, vagyis nem bójahordónak megyek a Fradihoz. És persze tudja, hogy szakmailag sikeres párost alkothatunk. A célunk az, hogy egy-két év alatt felzárkóztassuk a csapatot a jelenleg még nagyobb játékerőt képviselő együttesekhez, mint a Debrecen, a Videoton vagy a Győr, aztán ezután természetesen bajnokot kell csinálnunk a Ferencvárosból. Képesek vagyunk erre, csak idő kell hozzá. Egy év alatt mi sem tudunk csodát tenni, ez biztos.

Kaposvárról Maróti és Junior is követi az edzőt

A Fradinál az utóbbi napokban, hetekben már megkezdődött a következő szezon csapatának kialakítása. Még a két új szakvezető érkezése előtt szerződtették Rodenbüchert az MTK-tól, Józsit pedig a Győrtől. A Kaposvár kispadját elhagyó Prukner László természetesen most viszi néhány korábbi játékosát a fővárosi zöld-fehérekhez is, így például Marótit és Juniort is.

– Még kevés minőségi játékosunk van – mondta Nagy Tamás a keret jelenlegi összetételéről. – Ráadásul tegnap hirtelen kapusproblémánk is lett, hiszen Megyeri eligazolt az Olympiakosz-hoz, a pótlásáról gondoskodnunk kell. Lacinak (Prukner László – A szerk.) rendelkezésére áll egy összeg, amiből gazdálkodhatunk, és megerősíthetjük a keretet.

A PMFC-vel és a Bajával már volt aranyérmes

Az edzői munkát 1998-ban Pécsváradon kezdte a 46 éves Nagy Tamás, 2000-től Toma Árpád, Róth Antal és Tóth Bálint mellett pályaedző volt a PMFC-nél, majd 2002–2005 között vezetőedzőként irányította a piros-feketéket. 2003-ban bajnoki címet nyert a másodosztályban, s ezzel felvitte a csapatot az élvonalba – a szurkolók nagy örömére. 2005-ben búcsúzni kényszerült, és Sopronban kötött ki, ahol sportigazgatóként dolgozott.

2007-ben volt egy ideig a Kecskemét, majd a Zalaegerszeg vezetőedzője is, aztán ősszel visszatért a PMFC-hez, ahonnan egy évvel később, 2008 őszén kellett ismét távoznia. 2009 márciusa óta a Baja csapatát irányította, amellyel most bajnoki címet nyert az NB III-ban.

2007-ben volt egy ideig a Kecskemét, majd a Zalaegerszeg vezetőedzője is, aztán ősszel visszatért a PMFC-hez, ahonnan egy évvel később, 2008 őszén kellett ismét távoznia. 2009 márciusa óta a Baja csapatát irányította, amellyel most bajnoki címet nyert az NB III-ban.

A PMFC korábbi trénere, Nagy Tamás régóta jó barátságban áll a Ferencváros új edzőjével, Pruckner Lászlóval -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!