Sport

2008.06.11. 09:46

Nem kérdés: Nagy Tamás marad a padon

Nem lesz változás a kispadon a PMFC labdarúgócsapatánál, a következő szezonnak Nagy Tamással vágnak neki az egyértelműen feljutásra hajtó piros-feketék.

K. Mayer András

A cél nem változott, jövőre az élvonalba akarnak jutni? – kérdeztük Matyi Dezsőt, a PMFC-Pécs Plaza elnök-tulajdonosát.
– Így van, egyértelműen az NB I-et célozzuk meg!

– Ki lesz az edző a következő szezonban?
– Ez miért kérdés?

– Azért, mert Nagy Tamásnak május végén lejárt a szerződése.
– Bízom benne, hogy holnap reggel már arról számolhatok be, hogy Nagy Tamással aláírtuk az új szerződést.

– A Haladás szintén az élvonalba kerülést célozta meg idén, a hírek szerint erre nem sajnálták a pénzt, kétszázmilliós költségvetéssel dolgoztak. Sikerült nekik. A PMFC-nél szintén NB I-es szintű büdzsét terveznek?
– Ezt nem tudom előre megmondani. Az, hogy mennyit költünk, nagyban függ a játékosigazolásoktól. Amikor itt szerepet vállaltam, elmondtam, hogy pont annyi pénzt akarok a csapatra költeni, amennyi az élvonalba kerüléshez kell.

A régi-új vezetőedző személye tehát már nem kérdés, a játékoskeret azonban még nem alakult ki a következő idényre. Eddig három új futballistát szerződtetett a PMFC, Herbert Roland Tatabányáról, Finta Zoltán pedig Kozármislenyből tért viszsza, Megyesi László Tatabányáról érkezett. Úgy tudjuk, Nagy Tamás kívánságlistáján a korábbi NB I-es gólkirály, a legutóbb Pakson futballozó Márkus Tibor neve is szerepel.

– Nem titok, szeretném, ha nálunk folytatná – ismerte el a szakvezető. – Nekem éppen egy befejező csatárra van szükségem, ő pedig ízig-vérig az.
Természetesen más játékosok is szóba kerültek még a pécsi klubnál, ilyen például a ceglédi Megyesi László és Nagy Adrián, valamint a korábbi PMFC-játékos, Berdó Balázs is. De nem csak új labdarúgók szerződtetésén gondolkodnak, hanem a jelenlegiek megtartásán is: „Nagyon jó lenne, ha az Újpesttől eddig kölcsönkapott Nagy Olivér és Gulyás Máté végleg hozzánk kerülne” – mondta Nagy Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!