Sport

2016.03.05. 15:23

Nem lesz könnyű a PVSK-nak a Falco ellen

A Szombathellyel játszik ma este idegenben a PVSK-Pannonpower férfikosárcsapata, akik Bíró Olivér nélkül állnak ki.

F. Z. (DN)

A Szombathellyel játszik szombat este idegenben a PVSK-Pannonpower férfikosárcsapata. Alapban is ez egy kemény találkozó lenne, hiszen a vasi gárda a pécsiek előtt áll a tabellán, ráadásul hazai pályán lényegesen erősebbek, mint idegenben, de mégsem éreznénk azért lehetetlen küldetésnek. Részint azért, mert a PVSK-sok egyszer már elkapták Kálmán László tanítványait (88-82-re nyertek a Lauberben), részint pedig azért, mert a mostani vendéglátók éppen néhány hete cserélték le szinte az összes légiósukat, s talán nem álltak össze mostanra.

Igen ám, de a pécsieket egészen elképesztő balszerencse-sorozat sújtja. Nézzük csak sorra! Előbb kiesett Halász Ákos. Aztán Anthony Nelson, William Walker, Harazin Tamás, s mostanra Bíró Olivér is csatlakozott a kispadon szomorkásan üldögélőkhöz – a fiatal kosarasnak a legutóbbi, Szolnok elleni találkozón ment ki a térde. Jelenleg valószínűsíthető, hogy ők öten nem fognak pályára lépni a Szombathely ellen – magyarul Csirke Ferencnek ismét a fiatalokat kell bevetnie. Nagyon úgy fest, hogy az U20-as csapat kettős terhelést kap: előbb lepörgetnek egy meccset az amúgy roppant erős szombathelyi U20-asokkal, majd pihennek egy keveset, és többen közülük beállnak a felnőttek találkozóján is…

A fentiek fényében nyugodtan kijelenthetjük: valódi bravúr lenne szombat este a győzelem – olyan bravúr, amire cserébe sokáig emlékeznénk majd.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!