Sport

2007.08.30. 09:26

Olasz csapatnál vendégeskedik a PMFC-s Szatmári

Reggio Calabria–Pécs | A Reggina Primavera, vagyis tartalékcsapatával készül Szatmári Lóránd, a PMFC-Pécs Plaza kölcsönadott labdarúgója, aki könnyen megszokta az új társakat, és a rengeteg tésztát is.

K. Mayer András (DN)

A PMFC a bajnoki rajt előtt adta kölcsön egy évre az olasz első osztályú Regginának tehetséges középpályását, Szatmári Lórándot, s az utánpótlás-válogatott futballistának eddig egyetlen rossz szava sincs új klubjára.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Az utánpótlás-válogatott Szatmáriban (labdával) látnak fantáziát az olasz csapatnál (fotó: Laufer L.)
[/caption]A Szicíliával szemközt, az olasz csizma orrán, a tengerparton fekvő város, Reggio Calabria már turistaszemmel nézve is csodálatos látványt nyújt. A 19 éves játékos azonban nem csak a kilátásban gyönyörködik: a Lamenziában tartott edzőtábor során kiváló körülmények, remek edzőközpont várta.

– Úgy kell elképzelni, mint az agárdit, füves és műfüves pályákkal, csak éppen nem kastélyban laktunk – mondta Szatmári Lóránd. – Itt szállásoltak el egy évre, hogy nyugodtan tanuljam a nyelvet, és szokjam a légkört.

Szatmárira egyelőre a klub Primavera-csapatában számítanak, de később a felnőtt keretbe kerülhet: a Reggina elnöke legalábbis lát fantáziát benne – különben nyilván nem áldozott volna kölcsönvételére jelentős öszszeget. Az edzések keményebbek, mint otthon, árulta el, minden reggel hat kilométert futnak időre, de bírja a tempót. „Nem hoztam szégyent Magyarországra” – jegyezte meg. Ami kissé szokatlan, az a rengeteg tészta, unos-untalan azt esznek a szénhidrát miatt (hogy a magyar válogatottnak mi lehetett a baja a tésztával Mexikóban, rejtély – a szerk.), az edzések után pedig kötelező gyümölcsöt fogyasztani, ami ki van készítve a játékosok számára.

Hogy a felnőtteknél mikor mutatkozhat be, még nem tudni, a Primavera-csapatban azonban várhatóan kezdőként számolnak vele az október 6-án kezdődő bajnokságban és a kupában is. Mert bár gólt még nem rúgott a felkészülési mérkőzéseken – „a társaknak jobban meg kell ismerniük, hogy bízzanak bennem” –, jónéhány gólpasszt adott a többieknek.

A Reggina felnőttcsapata egyébként már lejátszotta első bajnokiját, az Atalanta ellen hazai pályán 1-1-re végzett. Szatmári már született reggio calabriaiként panaszkodott: „Büntetőből kaptuk a gólt, ami szerintünk nem volt tizenegyes! Az összefoglalóban biztos mutatják majd.”

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!