Sport

2008.03.13. 09:19

Orfűn rajtol majd az idei raliszezon

A hétvégén rajtol a legnívósabb honi amatőr ralisorozat, a Rallye Sprint Bajnokság, az első versenyre, a Rapid Motors-kupára a Mecsek-raliról ismert szakaszon, az orfűi körgyorsaságin kerül sor.

BAMA

– Ezt a sorozatot nevezhetjük az első lépcsőnek a raliban, itt bárki kipróbálhatja magát, aki kedvet kap, és persze a szabályoknak megfelelően felkészíti az autóját – mondta ifjabb Markó Tibor főszervező.

– Persze a valóban amatőrök mellett lesznek remek autók is, a mezőnyben Trabantok és Subaru Imprezák is rajthoz állnak, a 160-180 lóerősre feltuningolt Lada VFTS-ekről nem is beszélve: épp ez adja ennek a sorozatnak a szépségét. Ráadásul miután a ralibajnokság egri futama két hét múlva lesz, több felső osztályban szereplő pilóta is jelezte részvételét, tehát akadnak majd WRC-k és R3-ak is.

A hétvégi verseny központja Orfűn, a strand parkolójában lesz, a szombati gépátvételt követően az 5 (egyenként 8 km-es) gyorsasági szakaszt vasárnap 8 órától rendezik. A rajthoz álló pilótáknak lényegében egy kört kell megtenniük, az Orfű táblától indulva Abaliget előtt elkanyarodnak vissza Orfű felé, majd az új úton és a Dollár utcán térnek vissza a strandparkolóba.

A baranyai autósportbarátok számára jó hír, hogy a verseny ingyenes. Ráadásul lesz majd kiért szorítani, hiszen a tavalyi bajnokság abszolút győztese a palotabozsoki Szabó Ferenc, Szűcs Gábor páros – idén vélhetően őket akarja mindenki megverni.
A verseny miatt vasárnap 7-től 19 óráig Orfűt Magyarhertelend felől ajánlott megközelíteni.

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!