Sport

2008.05.10. 12:09

Oroszlánként kell küzdenie a Komlónak

Négy fordulóval a labdarúgó NB II. vége előtt öt pont a hátránya a Komlói Bányász csapatának a még bentmaradást jelentő 13. helytől. Ami egyet jelent: szombaton meg kell vernie a 12. helyen álló (hat ponttal a Komló előtt) Ajkát, különben vége az álmoknak.

K. Mayer András (DN)

– Így van! – értett egyet felvetésünkkel pénteken Mészáros Ferenc edző. – Oroszlánok kellenek holnap, a mai edzésen vizsgálom meg a fogaikat.

Persze könnyen előfordulhat, hogy rágós lesz a falat, az Ajka ugyanis az utóbbi négy bajnokiján nem kapott ki. Ráadásul otthon 5-1-re verte a Gyirmótot – mindez akkora meglepetés volt, hogy Mészáros Ferenc akkor még szerkesztőségünkbe is betelefonált, érdeklődve, valóban igaz-e a számukra rossz hír. A komlóiak számára most jó hír, hogy visszatér a kapuba Kovácsevics Árpád, a védelembe pedig Kelemen Csaba.

A Kozármisleny az utolsó helyezett, már biztos kieső Mosonmagyaróvárt fogadja. Márton Gábor együttesében sérülés miatt sok a kérdőjel, mint ahogy a mérkőzés végeredménye sem biztosan fix egyes.
– Edzőjüket, Véber Gyurit ismerve biztosan nem úgy lépnek majd pályára, hogy nem érdekli őket az eredmény – fogalmazott Márton Gábor. – Mi viszont szeretnénk a tabellának megfelelő eredményt elérni, vagyis első tavaszi hazai győzelmünket várom.

A PMFC-Pécs Plaza idegenben, a Kaposvölgye otthonában próbál három pontot szerezni. Nagy Tamás együttese az első három ellen (Haladás, Felcsút, Pápa) bizonyította, hogy az élbollyal is felveszi a versenyt, most azt bizonyíthatja, hogy idegenben is képes legyűrni a gyengébb, de otthon játszó ellenfelet. A pécsi kapuban ezúttal Sólyom Csaba kap lehetőséget, Nagy Tamás szerint Farkas Balázs az utóbbi időben kicsit elfáradt, benne volt a pontvesztésekben.

Várható kezdőcsapatok

Komlói Bányász: Kovácsevics – Kelemen, Győri, Fodor, Fellai – Dinnyés, Méhn, Kalmár, Kardos – Egle, Szabó Cs.

Sérült: Schuszter, Dávid, Csaba.

Kozármisleny: Antal – Suba (Bozó), Éles, Finta, Tóth I. (Farkas) – Hergenröder, Nagy J., Tóth Z. (Morvai), Tasselmájer – Kresz, Laki.

Eltiltott: Kutyáncsánin.

PMFC-Pécs Plaza: Sólyom – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kanizsai – Luczek, Sipos, Törtei – Nagy O., Horváth Zs., Kulcsár.

Sérült: Schuszter, Dávid, Csaba.

Kozármisleny: Antal – Suba (Bozó), Éles, Finta, Tóth I. (Farkas) – Hergenröder, Nagy J., Tóth Z. (Morvai), Tasselmájer – Kresz, Laki.

Eltiltott: Kutyáncsánin.

PMFC-Pécs Plaza: Sólyom – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kanizsai – Luczek, Sipos, Törtei – Nagy O., Horváth Zs., Kulcsár. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!