Sport

2008.07.18. 14:33

Ősztől másutt edz és játszik focimeccseket néhány csapat

Ősztől költöznie kell néhány pécsi csapatnak: a Várkői-stadionból eljönnek a PMFC utánpótlás labdarúgói, viszont a klub női NB II-es futballistái maradhatnak, miként a harkányi ifi- és a Tornádó SE futballistái is.

H. L.

Sokáig félhettek a kispályás focisták, mert azt hihették, hogy vehetik a sátorfájukat, ám végül is nem kell elhagyniuk a sportlétesítményt.

– A Várkői-stadion már a kihasználtsága határán van. Alapelv, hogy térítésmentesen csak a diáksportolók használhatják – kezdi Danyi Gábor, a Pécs Városi Sportlétesítmények Igazgatósága igazgatója. – Ősszel állami forrásból, a stadionépítési program keretében kisméretű műfüves pálya épül a hátsó salakosok helyén, ez a Pécs városi kispályás bajnokságot annyiban érinti, hogy nem kell máshová áttenni, de az eddigi hat helyett csak négy pályán tudnak majd focizni.

Az igazgató elmondta, még húszmillió forint hiányzik ahhoz, hogy a Lauber Dezső sportcsarnok mellé kézilabda munkacsarnok épüljön. A tervek már megvannak, a befektetőkkel is tárgyaltak, az engedélyezési eléjárással is jól állnak – csak éppen nincs annyi pénz hozzá, amennyi kellene.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!