Sport

2008.01.04. 18:17

Padlógáz Dubaiban: 24 órás versenyen nyomja a pécsi pilóta

A világhírű Le Mans-i 24 órás autóverseny arab megfelelőjén áll rajthoz az a magyar csapat, amelyben egy pécsi versenyző, Nyitrai Béla is helyet kapott.

K. Mayer A. (DN)

„Régóta dédelgetett álmom válik valóra, hogy végre részt vehetek egy 24 órás versenyen” – árulta el Nyitray Béla, a baranyai autósport ismert alakja, aki tavaly a hazai gyorsasági bajnokságon sikeres évet zárt. A díjkiosztón háromszor szólították a dobogó második fokára, s a közép-európai zónabajnokságon még egy bronzérmet is besöpört a Honda Integra Type-R-rel.

De visszakanyarodva az újabb kalandhoz: Nyitray Béla január 11-én a Dubai Autodromban olyan körülmények között próbálhatja ki ismét az évtizedek alatt megszerzett tudását, amilyenre pályafutása alatt még nem volt példa. A híres Le Mans-i 24 órás verseny arab megfelelőjén nem csak előre, hátrafelé is nagyon figyelnie kell majd.

– A Dél-Dunántúli Motorsport Egyesület által nevezett Endurance Race Hungary csapatban öt pilóta vezeti majd felváltva az erre a versenyre felkészített Ford Fiesta ST-t. Különleges lesz, az biztos, hiszen amellett, hogy természetesen itt is nyomni kell a pedált, nagyon okosan kell vezetni. Kímélni kell a gumit, a fékeket, finoman kell bánni az üzemanyaggal, minél kevesebb időt kell a boxban tölteni – szóval a lehetőségekhez képest kell a leggyorsabban vezetni. Egyszerre száz autó köröz majd a pályán, s mivel éjszaka nincs pályavilágítás, az autóknak pedig reflektorral kell menniük, el tudja képzelni, milyen jó lesz a tükörbe nézni – mesélt a várható kellemetlenségekről Nyitray Béla.

A versenyző külön örömként éli meg, hogy a versenyen egy másik csapat tagjaként Talmácsi Gábor is indul: „Ha motorversenyző lennék, biztosan olyan szeretnék lenni, mint ő” – beszélt két keréken száguldozó példaképéről.

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!