Sport

2009.05.29. 11:29

Pápán eldőlhet a feljutás

A szezon legfontosabb mérkőzésére készül a PMFC NB II-es labdarúgócsapata, a Pápa elleni öszszecsapáson eldőlhet, hogy kinek válhat valósággá, s kinek marad csak álom az élvonalba kerülés. A pécsiek már ma útra kelnek.

K. Mayer András

A PMFC-t és a Pápát két pont választja el egymástól három fordulóval a bajnoki zárás előtt, vagyis ha a pécsiek nem kapnak ki riválisuknál, továbbra is jó helyzetből várhatják a folytatást. A szakemberek véleménye szerint egyértelműen ez a két csapat a mezőny legjobbja, közülük kell kikerülnie az élvonalba kerülést kiharcoló bajnoknak – némi szépséghiba, hogy az éllovast jelenleg Gyirmótnak hívják.

A Kozármisleny néhány fordulóval ezelőtt játszott hazai pályán a Pápával, s majdnem megverte a bravúros tavaszt produkáló vendégeket. Az 1-1-es döntetlen nagyon jól jött a PMFC-nek, ráadásul ősszel idegenben ugyancsak pontokat csent el ifjabb Mihalecz István együttese (akkor is 1-1 lett). Vagyis a mislenyi tréner jól tudja, hogyan lehet sikert elérni a Pápa ellen.

– A megszokott négy védős szerkezetről három védősre váltottam, s két védekező típusú szélső középpályást szerepeltettem – mondta Mihalecz István. – Így ha nehezen is, de meg tudtuk oldani a két magas, erős csatáruk, Bali és Alex, valamint a mögöttük futballozó Bárányos kikapcsolását. A védőik lassúak, ha egy az egyben futásra kényszerítik őket a pécsiek, helyzeteket alakíthatnak ki.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az őszi mérkőzés is nagy küzdelmet hozott, akkor a pécsiek Szalai és Wittrédi góljaival 2-1-re verték a Pápát. Most is hasonlóan nehéz meccs várható
[/caption]

A PMFC vezetőedzőjét, Botos Antalt nem érte meglepetésként, hogy milyen húzással volt sikeres a Kozármisleny, hiszen már beszélt a kollégájával. Csakúgy, mint Mészáros Ferenccel, akitől megkapta a legutóbbi fordulóban játszott Pápa – Barcs meccs felvételét.

– Nekik a három belső védős rendszer valóban működött, de nem szabad elfelejteni, hogy a kisméretű pályájuk inkább a védekező csapat dolgát könnyíti meg – fogalmazott a pécsi tréner. – Óriási fejtörést okozott, hogy rájöjjek, hogyan semlegesíthetjük a Bárányos, Bali, Alex hármast, és hogy mit lehet kitalálni a jól felépített 4-4-2-es rendszerük ellen. Úgy gondolom, megtaláltam a megoldást, de erről többet nem szeretnék elárulni.

A PMFC pénteken utazik el, s egy Pápához közeli kastélyszállóban tölti az éjszakát, szombaton pedig a meccs előtt másfél órával érkezik a helyszínre. Ahol várhatóan sok pécsi szurkol majd a piros-feketéknek: a klub kétszáz jegyet vásárolt, amit ingyen ad azoknak a drukkereknek, akik busszal és autókkal kelnek útra, hogy idegenben is buzdítsák a csapatot. Már majdnem minden belépő gazdára lelt...

A pécsi játékosok bizakodnak, s győzni szeretnének a rivális otthonában

Nagy Olivér, a PMFC 20 éves, korosztályos válogatott középpályása: „Szerintem igenis verhető az ellenfél, ha fel akarunk jutni az első osztályba, akkor szombaton kötelező nyernünk Pápán. Ha nem győzünk, nem is érdemeljük meg az élvonalba kerülést. Ügyesen játszanak, vannak rutinos labdarúgóik, de úgy érzem, hogy mi jobbak vagyunk náluk!”

Lantos Levente, a PMFC 28 éves védője: „Egyértelmű, hogy győzni megyünk! Az ellenfél támadójátéka veszélyes, a két nagydarab ékkel, Balival és Alexszel lehet gondunk, illetve a mögöttük játszó Bárányossal. De ha megvalósítjuk azt a taktikát, amit a mester kitalált, nem is okozhatnak nekünk sok problémát. Az iksszel nem foglalkozunk, győzni megyünk.”

Kulcsár Árpád, a PMFC 34 éves középpályása: „Nagyon bízom benne, hogy nem szakad meg a jó pápai sorozatunk, úgy emlékszem, hogy ott többnyire nyerni szoktunk. Mindenki tisztában van a mérkőzés fontosságával, de ezt a meccset sem szabad túlmisztifikálni. A csapatunkat feltétlenül képesnek tartom arra, hogy nyerjen a rivális otthonában.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!