Sport

2016.12.20. 12:41

PEAC-Pécs: első helyről a negyedikre csusszantak vissza

A PEAC-Pécs január 7-én Szekszárdon folytatja a bajnokságot.

K. Mayer András (DN)

Csak apróságokon múlott, hogy a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata nem verte meg vasárnap a Sopron a női bajnokság rangadóján. Ha Jessica Kuster nem annyira fáradt már, hogy a hajrában sorra elhibázza a büntetőket, ha az utolsó pécsi támadásnál jobb megoldást választanak a házigazdák, s nem Mandics emeli rá távolról, akkor talán nyernek. Mondjuk így is szép volt ez a meccs, a szurkolók értékelték is, hogy mindenki beleadott apait-anyait, nagy tapsot kaptak Raksányi Krisztináék.

Akik nagyot csusszantak lefelé a tabellán azzal, hogy elszenvedték szezonbeli második vereségüket. Éllovasként veselkedtek neki a Sopron elleni mérkőzésnek, s bár csak két fránya ponttal kaptak ki, mindez három helyezésbe került – a negyedik helyen zárták az őszt. Nemcsak Fegyverneky Zsófiáék előzték meg őket, hanem a Szekszárd és a Győr is, igaz, miután mind a négy csapatnak nyolc győzelme és két veresége van, tavasszal könnyen változhat a sorrend.

– Csak gratulálni tudok a csapatomnak, nagyszerű mérkőzést játszott egy euroligás és jól játszó együttessel szemben – értékelte a vasárnapi rangadót Borisz Maljkovics, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – Tipikus egylabdás meccs volt, ahol ha bedobjuk az utolsó kísérletünket, nyerünk. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, és a karácsonyi szünet után tovább dolgozunk, hogy még jobbak legyünk!

– Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nagyon nehéz lesz, jómagam számítottam arra, hogy a PEAC extrán fog játszani – fogalmazott Fegyverneky Zsófia, aki a döntő pillanatokban ismét hátára vette csapatát, s jó megoldásokat választott. – Hazai pályán erős, az utóbbi hetekben jó formában lévő csapat a pécsi mind az Európa-kupában, mind a bajnokságban. Gratulálok a hazaiaknak is, nagyon magas színvonalú meccs volt.

A PEAC-Pécs január 7-én Szekszárdon folytatja a bajnokságot.

K. Mayer András (DN) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!