Sport

2012.09.27. 18:53

PEAC-Pécs: ingyenes meccsek mindenkinek, ingyenes október az egyetemistáknak

A szombati első hazai Adria-liga-mérkőzés, valamint a jövő szerdai bajnoki rajt kapcsán sajtótájékoztatót tartott a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, amelyen sok minden szóba került.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A szurkolók szempontjából a legfontosabbat rögtön az elején elmondta Ács Pongrác, a PEAC elnöke. A most szombati, Sloboda Novi Grad elleni Adria-liga-találkozó, valamint a jövő hét szerdai bajnoki nyitómeccs (a BSE ellen) ingyenes lesz. Sőt, októberben a pécsi egyetemisták és az ott dolgozók a csapat összes mérkőzését ingyen tekinthetik meg.

Márpedig mérkőzésekből nem lesz kevés! Az október nagyon húzós lesz Zseljko Djokics együttese számára – kíváncsian várjuk, hogyan veszi majd az akadályokat ez az újjáépülő, fiatal együttes. A szakvezető elmondta, október 7-én a Sopron elleni bajnokival kezdődik a sűrű program, s a ZTE elleni mérkőzésig (október 21.) összesen nyolcszor lépnek majd pályára tanítványai.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Komoly terhelést kapnak a peacos lányok (fotó: Laufer L.)
[/caption]

– Vagyis minden másnap játszani fogunk, ilyen még az NBA-ben sincsen! – mondta Zseljko Djokics. – Ebben az időszakban nem fogunk tudni edzeni, a program így fog kinézni: meccs, pihenés, videózás, meccs, pihenés, videózás... Brutális lesz!

Persze a szezon többi része sem lesz sétagalopp. Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezetője elmondta, úgy kalkulálnak, hogy körülbelül hatvan mérkőzés vár a csapatra, ami nagyon jó szereplés esetén esetleg 65–70-re is felkúszhat. Ami nagyon magas szám, ugyanakkor a hosszabb távú tervek miatt a játékosok hasznára válhat: jövőre amúgy is az Európa-kupában, két év múlva pedig az Euroligában szeretnének játszani, vagyis már most hozzászokhatnak az extrém terheléshez.

A csapat nemsokára (jövő szerdán) megnyitja a „második frontot” is, vagyis megkezdi a bajnoki szereplést. A játékoskeret szinte teljesen kialakult az amerikai irányító, Anjale Barrett érkezésével. Vele együtt jelenleg négy légiósa van a PEAC-Pécsnek, akik a magyar maggal együtt idővel ütőképes csapattá válhatnak. Bajnoki címet persze nem lehet várni ettől az együttestől, de ebben a szezonban nem is ez a cél.

----------------------------------------------------------------------
Ön szerint mi lesz a Pécs 2010 szurkolótáborával? Szavazzon a középső hasábban!
----------------------------------------------------------------------

– Az Adria-ligában nincs helyezésben megfogalmazható célunk, méltóképpen akarjuk képviselni a magyar kosárlabdázást. A bajnoksággal kapcsolatban sincs még konkrét elvárásunk, hiszen egyelőre nem tudni, melyik csapat milyen erősségű lesz – fogalmazott Mészáros Zalán.

Hogy hová húz majd a szurkolók szíve, egyelőre senki sem tudja

A NYÁRON kialakult faramuci helyzet miatt (a PEAC-Pécs mellett a PINKK-Pécsi 424 is indul az A-csoportban) természetesen a sajtótájékoztatón is központi téma volt, hogy miként fognak majd viselkedni a pécsi szurkolók. Egyelőre senki sem tudja, hányan választják Zseljko Djokics, és hányan Farkas Sándor együttesének mérkőzéseit.

– SZERETNÉM elérni, hogy az elvégzett munkánk miatt jöjjenek ki a szurkolók a meccseinkre! Nagyon jól kell dolgoznunk és játszanunk ahhoz, hogy kiérdemeljük a közönség figyelmét, érdeklődését – mondta Djokics.

ÓVATOSAN FOGALMAZOTT az ügyvezető, Mészáros Zalán. Számszerű jóslatokba nem kívánt belemenni, de megjegyezte, arra eleinte nem számít, hogy több ezren lesznek a lelátón: „Egy jó klubot szeretnénk felépíteni, amiért érdemes lesz kijönni a csarnokba.”

HOGY KI melyik csapatot választja, azt csak az egyes kosárrajongók tudják. Ami tény, a PEAC mellett szól a nemzetközi kupasorozat (Adria-liga), valamint a helyszín (Lauber Dezső Sportcsarnok), de a bajnoki meccseit várhatóan Komlón játszó PINKK-Pécsi 424-re is méltán lehetnek majd kíváncsiak a szurkolók, hiszen a felkészülési mérkőzések eredményei alapján erős csapat alakul Farkas Sándor kezei alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!