Sport

2014.01.02. 18:15

PMFC: bíznak benne, hogy lesz kiút

Egyelőre mindenki csak figyeli a híreket, vár, találgat a PMFC labdarúgócsapatánál – mást nem tehet. Így van ezzel Lantos Levente is, aki sokat megélt már a piros-feketéknél, s aki nagyon bízik benne, hogy most is lesz kiút.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A klub utóbbi több mint húsz évének történetét nyugodtan megírhatná – az egyik leghitelesebb krónikás lenne, aki ezt megtehetné. Lantos Levente 1990 környékén, ötödikes általános iskolásként került a PMSC-hez, hogy aztán 1997-ben a felnőtteknél elkezdje azt a pályafutást, ami még most is tart, s ami, reméljük, néhány évig még nem is fejeződik be.

Ennek köszönhetően a védő rengeteg mindent megélt már a pécsi futballklubnál. Akadtak rázós helyzetek, cifra történetek, került már a szakadék szélére az együttes – csakúgy, mint most, Matyi Dezső bejelentésével. (Mint ismert, az elnök-tulajdonos az év végén jelezte, nem finanszírozza tovább a csapat működését.)

– Természetesen engem is nagyon meglepett a bejelentése, nem úgy váltunk el az évzáró banketten, hogy bármi is történne – mondta a Dunántúli Naplónak Lantos Levente. – Biztosan megvolt az oka, hogy így döntsön, talán később kiderül, mi volt az.

A játékos hozzátette, a történtekről, a hallottakról természetesen beszéltek csapattársaival, de miután senki nem tud semmi mást a hivatalos bejelentésen kívül, s ők, futballisták semmit nem is tehetnek, teszik a dolgukat a téli szünetben. Feleki Attila ügyvezető igazgató küldött egy e-mailt mindenkinek, amelyben közölte a tulajdonos döntését, s arra kérte a játékosokat, hogy készüljenek ugyanúgy, mint eddig, amint többet tud, tájékoztatni fogja őket.

– Majd január 6-án találkozunk, akkor talán okosabbak leszünk – fűzte hozzá Lantos Levente. – Amit télen szoktam, most is megcsinálom, karbantartom magam. Idegeskedni nem érdemes, a bejelentés már megtörtént, a vezetők pedig azt mondták, van kiút. Kerültem én már hasonló helyzetbe korábban is a PMFC-nél: ilyen volt például az, amikor 2007-ben Matyi Dezső átvette a klubot. Akkor is elég kilátástalan szituációban voltunk, de jött az új tulaj, és megmentett minket. Bízom benne, hogy most is lesz megoldás!

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Ön szerint lesz-e új megmentője a PMFC-nek?
---------------------------------------------------------------------------

Mi is bízunk benne! Jó lenne mielőbb valami megnyugtató megoldást találni, mert az biztos, hogy a bizonytalanság rányomná a bélyegét a csapat, a játékosok teljesítményére. Márpedig olyan szép volt az ősz, hogy nagy kár lenne elrontani egy gyengébb tavasszal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!