Sport

2015.08.20. 16:01

PMFC: gáz és áram nélkül

Nem egyszerű a helyzet a PMFC-nél: miközben lassan elkezdődik a bajnokság a piros-feketék felnőtt csapata számára, s nemsokára az utánpótlás-korosztályoknál is rajtol a szezon, jelen pillanatban nincs sem gáz, sem áram a stadionban. Az előző tulajdonos jelentős tartozást halmozott fel, ezért a szolgáltatók elzárták a csapokat.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Bár hónapokkal korábban rendre azt hangoztatták a PMFC-nél, hogy minden rendben, minden oké, minden szépen ki van fizetve, és senki felé nincs tartozás (néha kifejezetten fájt, hogy ennyire hülyének nézik az embert), mostanra kiderült, hogy ennek a fele sem igaz. A gáz- és az áramszolgáltató felé biztosan „elfelejtett” fizetni az előző tulajdonos, Matyi Dezső, különben nem fordulhatott volna elő, ami most mégis megtörtént: gáz nincs a stadionban és Kovácstelepen sem, vagyis emiatt meleg víz sincs, az áram pedig szintén hiánycikk a klubházban. Az érintett cégek elzáratták a csapokat.

– Gáz már jó egy hónapja nincs, az áramot viszont csak két napja kapcsolták le – tudtuk meg Szűcs Zsolttól, a PMFC-t és a létesítményeket működtető PSN Zrt. vezérigazgató-helyettesétől a lehangoló hírt. – A korábbi tulajdonos cégei halmoztak fel több szolgáltatónál is jelentős, milliós nagyságrendű tartozást.

Úgy tudjuk, van olyan szolgáltató, amely felé több mint egy éve nem fizettek. S hogy mindez miért csak most derült ki? Azért, mert ezeket a számlákat nem a PMFC Sport Kft. állta, hanem a tulajdonos egy másik cége, a Pécsi Sport Futballvagyonhasznosító Kft., amely a létesítményeket üzemeltette – s amelyre gyakorlatilag senkinek sem volt rálátása.
Elméletileg, hangsúlyozzuk, elméletileg nincs nagy gond, hiszen a város és a korábbi tulajdonos között megkötött szerződésben benne foglaltatik, hogy a Matyi Dezső számára kifizetett tízmilliókból rendeznie kell a tartozásokat, s miután információink szerint az első részletet múlt héten már megkapta, ennek nem is lenne (pénzügyi) akadálya. Más kérdés, hogy megvan-e hozzá az akarat...

S hogy mi lesz addig? Lesz-e meleg víz a bajnoki rajton, tudja-e mosni a mezeket a csapat szertárosa, egyáltalán, lehet-e nyomtatni összeállítást?
– A PSN Zrt. most minden tartozást rendezni fog, hogy a bajnoki rajtra megfelelő körülményeket teremtsen. Ezeket a költségeket pedig majd igyekszik betudni a korábbi tulajdonos felé kifizetendő további juttatásokba – tette hozzá Szűcs Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!