Sport

2008.08.09. 14:36

PMFC: indulás felfelé!

Nem kell már tovább várniuk sem a játékosoknak, sem a szurkolóknak: a többhetes felkészülést követően ma kezdődik a labdarúgó NB II.

K. Mayer András (DN)

„A Pécs és a Pápa”, adott tömör választ Nagy Tamás, a PMFC vezetőedzője arra a kérdésünkre, hogy melyik csapatokat tartja az új idény bajnokesélyesének. És persze még ott van a szintén erős Gyirmót és Felcsút, tette hozzá a szakvezető, valamint további bonyodalmakat okozhatnak az NB I-es csapatok, így a Győr és a Zalaegerszeg második gárdái.

A ma kezdődő szezonban a PMFC idegenben, az Integrál DAC otthonában mutatkozik be, míg a Kozármisleny a Kaposvölgyét fogadja. A pécsiek összeállítására pillantva egyértelműen kijelenthető, hogy erősödtek – egyedül csatárposzton marad hiányérzete az embernek.

– A csapat váza eddig is jó volt, és most kellőképpen meg is lett erősítve. Persze egy remek támadó megszerzéséről még mindig nem mondtunk le, szerintem egy hónapon belül pont kerül az ügy végére – bizakodott Nagy Tamás.

Akinek megvan a receptje a másodosztály megnyerésére, hiszen egyszer, még 2003-ban sikerült is felvezetnie a PMFC-t az élvonalba: „Varázslat, csiribí-csiribá nincs. Ahhoz, hogy biztosan bajnokságot nyerjünk, sokkal erősebbnek kell lennünk a többieknél. A kötelező meccsek terhét el kell bírni, ezeken nyerni kell! A gyengébb ellenfelekkel szemben nemhogy pontokat, még pontot sem szabad veszíteni. Nagyon bízom ebben a társaságban!”
A Kozármisleny az elmúlt idényben mindenkit elkápráztatott sikeres szereplésével – nem lesz könnyű megismételni az eredményeket. A felkészülés előtt edzőt váltottak, s ifjabb Mihalecz Istvánnak megvan az elképzelése arról, hogy milyen csapatot szeretne formálni.

– Az a célom, hogy kellemetlen csapat legyünk! Olyan, amelyikben nem csak a négy védő harapós, hanem már a középpályások és a támadók is agresszívan bekapcsolódnak a védőmunkába. Biztos ki fogunk kapni egyszer-kétszer, de nagyon remélem, hogy mindenki vért fog izzadni ellenünk – beszélt csapatáról a szakvezető.
Az első fordulóban a Kaposvölgye látogat a mislenyiekhez, s mivel Lauerék otthon játszanak, mindenki eltekintene attól, hogy akár vért izzadva, akár anélkül, de vendéggyőzelem szülessen. „A Kaposvölgyére sokat áldoznak, jó képességű játékosokból álló csapat lesz a vendégünk. Mi viszont kiváló csapatmunkával, és persze egy icipici góllal jobbak kell hogy legyünk hazai pályán” – tette hozzá ifjabb Mihalecz István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!