Sport

2014.05.26. 15:07

PMFC: kapós a pécsi edzőpáros?

Nemrég a Budapest Honvéddal, most pedig a Dunaújvárossal boronálták össze Márton Gábort, a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatának vezetőedzőjét – sőt, a hírek szerint a szakmai stáb másik tagja, Lőrincz Emil is megy az NB II. ezüstérmeséhez. És ha ez nem lenne elég, állítólag Koller Krisztiánt is szerződtetni szeretnék az újvárosiak.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Úgy tűnik, futótűzként terjed a hír, miszerint Márton Gábor és Matyi Dezső viszonya korántsem felhőtlen. A PMFC-MATIAS edzőjét ugyan még egy évig érvényes szerződés köti a klubhoz, ám nem hinnénk, hogy itt maradhat, miután nemrég a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult azért, hogy a tulajdonostól végre megkapja az eredményességi prémium eddig ki nem fizetett részét. Persze megint más kérdés, hogy akar-e még egyáltalán itt dolgozni...

Mindenesetre akadnak klubok, amelyek tárt karokkal várják a korábbi kiváló pécsi futballistát – és a szakmai stáb másik tagját, a vezetőedzőt, Lőrincz Emilt. Korábban olyan hírek kaptak szárnyra, amelyek szerint a Honvéd érdeklődik a sikeres páros iránt, ám ezt az információt senki sem erősítette meg, s úgy tűnik, nincs valóságalapja. Most viszont arról lehet hallani, hogy Dunaújvárosban látnák szívesen a Lőrincz–Márton-duót: a csapat szombaton a Tatabánya legyőzésével bebiztosította második helyét az NB II.-ben, s ezzel eldőlt, hogy feljut az élvonalba. A hírek szerint pedig ott már nem az eddigi szakvezető, Dobos Barna (aki egyben sportigazgató is) irányítja majd az együttest, hiszen neki nincs is meg az élvonalbeli munkához szükséges pro licence, hanem Pécsről érkezik az új stáb.

Természetesen a hírrel kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni Márton Gábort, de miután a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges ahhoz, hogy nyilatkozzék, inkább Lőrincz Emilt kérdeztük.

– Rövid leszek: ezt a hírt tőled hallom másodszor – mondta a PMFC-MATIAS vezetőedzője. – Ennyit tudok mondani ezzel kapcsolatban, semmi mást.

A szakvezetőnek egyébként a szezon végén lejár a szerződése a pécsi klubnál. Kérdésünkre, hogy van-e már elképzelése arról, hol fog dolgozni a következő idényben, így válaszolt: – Konkrétumokat ezzel kapcsolatban sem tudok mondani.

Elképzelhető tehát, hogy az egész hír csak kacsa. Miként az is lehet, hogy a Dunaújváros egyik vezetőjének a fejében valóban megfordult ez a gondolat, valakinek el is árulta ezt a tervet, így nyilvánosságra került, ám konkrét lépéseket még nem tett a Pécsett dolgozó edzők esetleges szerződtetése érdekében.

Ugyanakkor állítólag nemcsak a két tréner neve röppent fel az élvonal újoncánál: Koller Krisztiánt is összeboronálták az NB II. ezüstérmesével. Felhívtuk a kiváló szezont zárt középpályást (tizenkét gólja valóban remek ajánlólevél), aki a hír igazságtartalmát firtató kérdésünkre így reagált: – Nem kívánom kommentálni ezt az információt.

Három sorozatban is kiválóan szerepeltek

A Lőrincz Emil–Márton Gábor-edzőpáros kétségtelenül kiváló munkát végez a PMFC-­MATIAS-nál – mindezt a szezon során elért eredmények bizonyítják a legékesebben. A bajnokságban az utolsó forduló előtt a hetedik helyen állnak a piros-feketék, s van esélyük arra, hogy ötödikként végezzenek, ami bravúr lenne a javából. A Magyar Kupában és a Ligakupában is sokáig állva maradtak, mindkét sorozatban eljutottak a negyeddöntőig: előbbiben végül az Újpest, utóbbiban pedig a Videoton állította meg őket.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!