Sport

2008.03.07. 11:55

PMFC-Komló: mégis nézők előtt

Nem lesznek kirekesztve a szurkolók a mai PMFC – Komlói Bányász NB II-es labdarúgó-mérkőzésről, mert nyitva lesznek a stadion kapui. A Kozármisleny a bajnokesélyes Felcsútnál vendégszerepel.

K. Mayer András

Az előmeccset a PMFC vezetősége nyerte, igaz nem a komlóiakkal, hanem az MLSZ fegyelmi bizottságával szemben. Rabi Csaba ügyvezető igazgató tegnap délben, a meghallgatásról hazafelé tartva örömmel újságolta, hogy nem lesz zárt kapus mérkőzés az első tavaszi hazai bajnoki. A fegyelmi bizottság ugyanis délelőtt, a pécsi érvek hatására felfüggesztette határozatát – a későbbiekben szeretné meghallgatni a játékvezetőt és a szövetségi ellenőrt is.

A kapuk tehát nyitva lesznek, jöhetnek a szurkolók! A klub vezetői remélik, hogy minél többen lesznek kíváncsiak a megyei rangadóra, ennek érdekében az új tulajdonos, Matyi Dezső ingyenessé is tette a belépést.

A PMFC edzője, Nagy Tamás is nagyon örült, amikor meghallotta a jó hírt.
– Hogy nézett volna ki a játék nézők nélkül? Remélem sokan jönnek ki, s bízom benne, hogy szurkolóink az első perctől az utolsóig biztatnak bennünket. Ez esetben nem lesz kérdés, hogy ki nyer, mert szerintem nekünk jobb csapatunk van. A játékosaim tudják, hogy presztízscsatáról van szó, amelyen kettőzött erővel kell küzdeniük. Pikáns mérkőzés lesz – fogalmazott Nagy Tamás.

Mészáros Ferenc, a Komlói Bányász edzője is üdvözölte az MLSZ döntését, mert ahogy fogalmazott, az egész a szurkolókért van. A tréner még azzal is egytért, hogy a PMFC-nek jó a játékosállománya.

– Ezt aláírom, de mindig más maga a játék. A pécsieknek megvannak az erősségei, miként nyilván a gyengéi is. Játsszunk egy jó meccset! – mondta a szakvezető.

Mi lesz az eredmény szombaton? – kérdezte a Felcsút – Kozármisleny meccsre célozva Orbán Viktor, aki csütörtökön szerkesztőségünk vendége volt. A Haladás rúgott ott egy négyest, igaz? – folytatta a felcsútiak játékosa. Nos, a mislenyiek edzője, Bene Ferenc egyáltalán nem bánja, ha ellenfelük a Haladás elleni négyesből indul ki: „Ebben a bajnokságban bárki bárkit megverhet, érzek annyi erőt a csapatomban, hogy meglepetést szerezzen. Persze nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a listavezetőhöz megyünk, amely egy rutinos, jó csapat. A télen csak néhány játékosuk távozott, túlságosan nem gyengültek meg, az biztos.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!