Sport

2007.10.05. 17:30

PMFC: Tamon utódja novemberben jöhet

Pécs | Amint az várható volt, a PMFC pénteki elnökségi ülésén bejelentette lemondását Tamon Attila, a klub elnöke. Az utódot már keresik, de Gonda Tibor alpolgármester már közölte: nem vállalja a klub vezetését.

K. Mayer A. (DN)

A vezetőség pénteken tudomásul vette a lemondást, mint ahogy azt is, hogy az elnökségi tagok közül Vlasics Dezső és Feigl Ferenc sem kívánják folytatni a munkát. Új elnököt nem választott a grémium, ám a klub zökkenőmentes működése érdekében Rohonczi Miklós mellé újabb alelnök került: Rabi Csabát kérték fel, aki el is vállalta a megbízatást: „Amíg nem lesz új elnöke a klubnak, addig vállalom.”

November 9. előtt biztosan nem lesz új elnöke a PMFC-nek, akkor tartják az egyesület közgyűlését – remélhetőleg ezen az ülésen meg tudnak majd nevezni legalább egy jelöltet.
Az eddig emlegetett két jelölt, Gonda Tibor alpolgármester és Matyi Dezső, az Alexandra könyvkiadó tulajdonosa közül előbbi úgy fogalmazott, rengeteg más irányú elfoglaltsága miatt nem vállalja ezt a tisztséget.
Matyi Dezsőt pénteken nem sikerült utolérnünk, ám információnk szerint az üzletembert sokan győzködik, hogy vállalja el az elnöki posztot – eddig azonban nem mondott igent.

Az elnökségi ülésen további két döntés született. A PMFC Marketing Kft. november 17-i hatállyal lemondott ügyvezető igazgatója, Tomka János ügyvivői munkáját korlátozzák, mostantól csak a két alelnök együttes aláírásával gyakorolhatja.
Az elnökség továbbá arról is határozott, hogy mind a PMFC-ben, mind a PMFC Sport Kft-ben, mind a PMFC Marketing Kft-ben létrejött valamennyi szerződést független jogi szakértővel átvizsgáltatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!