Sport

2016.12.17. 19:49

Rangadó a Sopron ellen

Úgy néz ki manapság a tabella a női kosárlabda-élvonalban, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt: az elején a pécsi és a soproni csapat áll. Jelenleg a PEAC-Pécs vezeti a mezőnyt, s vasárnap (18.00) óriási csata vár Raksányi Krisztináékra, hiszen a két vereségével második nagy riválist fogadják. Reméljük, hogy a rangadóra a szurkolók is kíváncsiak lesznek, mert Borisz Maljkovics együttese megérdemli a biztatást.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Nagyon jó úton jár afelé a PEAC-Pécs, hogy ismét régi hírnevéhez megfelelő elismerést vívjon ki, olyan eredményt is érjen el, nem mellesleg visszaszerezze a szurkolók valahol elvesztett, megkopott hitét, érdeklődését. Raksányi Krisztináék nagyon sok örömet szereztek ebben a szezonban az értük rajongóknak: sorra nyerik a meccseket, ráadásul rendszerint élvezetes, jó játékkal, de ha az esetleg nem is jön össze, akkor is kiteszik szívüket-lelküket a pályára, harcolnak, s ez többnyire elég ahhoz, hogy győzelmet ünnepelhessenek.

Régen volt már ilyen: hetek, hónapok óta a pécsi csapat trónol a tabella élén. Reméljük, így lesz ez még egy darabig! Most vasárnap mindenesetre óriási csata vár rá, hiszen a második helyezett, egyértelműen a mezőny legerősebb együttesének tartott Sopron érkezik a Lauber Dezső Sportcsarnokba – rangadó lesz ez tehát a javából.

– Valóban jó érzés, hogy a tabella első helyén állunk, de ennél többet ebbe nem érdemes belegondolni, mert még csak december van. Majd ha április végén is mi vagyunk az elsők... – fogalmazott Raksányi Krisztina, a PEAC-Pécs csapatkapitánya. – De nagyon sokat kell ahhoz dolgozni, hogy így legyen. Most nagy csata vár ránk, a Sopron tényleg nagyon erős, az Euroligában is szépen helytáll, már három győzelme van. Nem lesz egyszerű legyőzni, de természetesen minden meccsen úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, így lesz ez most is. Jó ritmusban vagyunk, ráadásul a soproniak lesznek a fáradtabbak, hiszen csütörtökön még Törökországban léptek pályára. De nem szabad erre alapoznunk.

A pécsiek a szerdai Európa-kupa-meccs után csütörtökre pihenőt kaptak, hogy egy kicsit felfrissüljenek. Bízunk benne, hogy ők bírják majd jobban a harcot!

Galatasaray

Csütörtök este befejeződött a csoportkör az Európa-kupában, lejátszották az összes mérkőzést, s ezt követően kiderült, hogy az egyenes kieséses szakaszba továbbjutott PEAC-Pécs kit kap ellenfélnek. A legjobb tizenhat között a csoportkört hibátlan teljesítménnyel, vagyis hat győzelemmel záró török Galatasaray-jal kell megküzdenie Borisz Maljkovics együttesének. A hivatalos játéknapok január 18–19. és 25–26., a párharc első mérkőzésére Pécsett kerül sor.

Érdemes kimenni

Ajándékokkal, a PTE Brass Band zenekarral, utánpótlás kosárlabda programokkal készül a PEAC-Pécs a rangadóra. Érdemes lesz a szurkolóknak kilátogatni: 11 órától kezdődik a Rátgéber Akadémia kadett leány csapatának Adria Liga fordulója; a bajnokira belépéskor mindenki választhat egy-egy kupont, amelyet egy korsó sörre vagy egy pohár üdítőre lehet beváltani; a meccs előtt és a szünetben falinaptárat és karácsonyi ajándéknak is kiváló csecsebecséket lehet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!