Sport

2010.06.03. 15:30

Retro90: Kupagyőztes a PMSC

Amikor még érdemes volt pécsi focira járni, húsz évvel ezelőtt nyerte meg a Magyar Kupát a PMSC

Szerkesztette: Zsigmond József

Húsz évvel ezelőtt nyerte meg a Magyar Kupát a PMSC. A Dunántúli Napló tudósítása a mérkőzésről.

Felfokozott hangulat előzte meg a két döntőbe jutott csapat találkozóját. A felfokozott hangulat már annak is szólt, hogy a Pécs eddig háromszor szerepelt - Ferencváros, Újpest - fővárosi csapat kerekedett felül. Bonyolította a helyzetet, hogy tavasszal a Bp. Honvéd Pécsett lepte meg a piros-feketéket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Pécsi szurkolók Tatabányán
[/caption]

Hogy ez ne következzen be, a pécsiek mestere személyre szóló feladatokat dolgozott ki a pécsi játékosok számára. Braun Sikesdit kísérte, míg Kónya Csehinek volt őrzője. Palaczki Molnárra, Czérna pedig Fodorra figyelt.

Igaz, megvolt ez a szereposztás a Honvéd részéről is, hiszen Nagyot Bánfi, Lehotát Sallai, Lovászt pedig Csehi kísérte. A párharcból végül is a frissebben, ötletesebben játszó közönség által támogatott pécsiek kerültek ki győztesen. Szervezett csapatjátékával a PMSC rászolgált a kupagyőzelemre.

A kapuban Bodnár maradéktalanul látta el feladatát. A hátvédsorban a Kónya-Braun-Palacki hármas között Márton volt az úr, aki bejátszva az egész pályát, veszélyes volt a Honvéd kapujára is. A középpályán találjuk a csapat legjobbját. Bérczy nemcsak a védekezésben, de a támadásokban példamutatóan játszott, s végül három gólhelyzete közül a harmadik érvényes találatot eredményezett. Mellette Megyeri volt a legnagyobb segítője. A csatárok között Lovász nem bírt védőjével, Lehota igyekezetét pedig végül gól jutalmazta.

PMSC - Budapest Honvéd 2-0 (0-0)
Tatabánya, 3000 néző.
PMSC: Bodnár - Kónya, Márton, Braun, Palacki - Megyeri, Bérczy, Czérna - Lovász, Nagy (Czéh, 62. percben), Lehota (Tomka, 90. p.). Edző: Garami József
Bp. Honvéd: Disztl - Sallai, Ács, Bánfi, Cseh - Szíjjártó(Orosz, 74. p.), Fodor, Sikesdi, Pisont - Molnár (Gregor, a szünetben), Csehi. Edző: Haász Sándor.
71.perc: Megyeri ugratta ki a jobb oldalon Kányát, aki már csak a kapussal állt szemben, és Disztl szögletre mentett. A baloldali szögletet Kónya lőtte kapu elé, és a nagyszerű ütembe érkező Bérczy fejéről védhetetlenül vágódott a labda a kapu közepén a léc alá. (1-0)
89. perc: Megyeri kanyarintotta középre a labdát, Czéh közeli kapáslövését Disztl még kitenyerelte, ám a jól érkező Lehota közvetlen közelről a hálóba továbbította (2-0)

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Lovász tör be az ellenfél tizenhatosára
[/caption]

Garami József: - Nálunk most lett vége a szezonnak. Gratulálok a csapatnak a kupagyőzelemért, és a bajnokságban nyújtott teljesítményért. Köszönet mindazoknak, akik a vezetésben lehetővé tették e nagyszerű eredmény elérését.
Haász Sándor: - Megérdemelten nyert a Pécs, a kupában elért ezüstéremért nekünk sem kell szégyenkeznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!