Sport

2005.12.23. 11:29

Riválisok nélkül a súlyemelőlány

Baranyának egyetlen női súlyemelőnője van, a 19 éves Resz Anita . Több sportágat is kipróbált, az akrobatikus rock and roll-on, az atlétikán és a labdarúgáson keresztül vezetett az út a tárcsák világába.

BAMA

Egy éve emel, ezalatt 15 kilót hízott. El lehet képzelni, hogy milyen sovány volt, amikor kezdte, ha most is csak az 53 kilós súlycsoportban indul. Édesapja a súlyemelőedző, Viczay Alajos régi barátja, ezért a tréner megértő a fiatal hölggyel szemben. – Figyelembe veszi, hogy csak péntek-szombat tudok edzeni, mert egyetemista vagyok, Budapesten tanulok az állatorvosin, és csak hétvégeken jövök haza.
Elégedett vagyok az eddigi eredményeimmel, a diákolimpiai és a junior országos bajnoki második helyemmel, a felnőtt ob-n elért ötödik helyezésemmel. A szüleim bátorítanak, mert látják, hogy milyen nagy kedvvel csinálom. Nem is értem, hogy miért nem próbálkoznak meg más lányok is a súlyemeléssel – teszi fel magának a kérdést Resz Anita, aki ezen a sportágon kívül az állatokat szereti, otthon két perui csincsillája, valamint a nagymamájánál egy boxerkutyája van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!