Traktoros góllövő

2021.05.06. 12:22

Schneider Zoltán a borjádiak erőssége, sebességével tűnik ki

A fiatal focista mindig is csatár volt, páratlan gyorsaságával már korán kitűnt a mezőnyből. Érzi a kaput. Ő vezeti a góllövő-listát is.

Horváth László

Forrás: S. Z.

A legutóbbi két fordulóban a Borjád 7 gólt lőtt és egyet sem kapott, előbb 5–0-ra nyert Bátán, majd legutóbb 2–0-ra Kölkeden, a győztes csapat valamennyi gólját mindkét alkalommal Schneider Zoltán szerezte. A bajnokságban már 30-nál tart, ezzel vezeti a labdarúgó megyei III. osztály Dárdai-csoportjának góllövő-listáját.

– Korábban reméltem, hogy meglesz a végére a harminc is, ez már most összejött – mondta a 24 esztendős fiatalember, aki a foglalkozását tekintve traktoros. – A góljaim többségét lábbal érem el, a fejelés nem az erősségem. Gyors vagyok, ha mélységi labdát kapok, szeretem lefutni a védőket. Sokat köszönhetek csapattársaimnak, ezen belül is különösen Csorba Márknak, aki jól kiszolgál a meccseken.

Schneider még gyermekként, 2007-ben kezdett el futballozni, első klubja a Bóly volt, később megfordult Márokon és Babarcon is. Egyszer, a 2018-19-es idényben jelenlegi együttesében 33-szor talált be az ellenfelek kapujába. Mindig is csatár volt, bárhol is focizott. Bátyja, Máté is labdarúgó, ő sombereki színekben játszik.

– Zoli nagyon ügyes, a tehetsége, a kitartása megvan ahhoz, hogy még sokszor üdvözöljék góllövőként, bármelyik csapatban is szerepel. A gyorsaságából sokat profitál – nyilatkozta róla Heinek Gergő borjádi alpolgármester, sportköri elnökhelyettes, egyben technikai vezető.

Borjád a bólyi járásban van, 5 km-re Bólytól, lakóinak száma 385 (2018-as adat). A felnőtt futballisták hetente kétszer edzenek, Márkus László személyében játékos-edzőjük van, aki korábban játszott az NB I-ben is. A csapat jelenleg a harmadik helyen áll a Dárdai-csoport 12 együttesből álló mezőnyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!