Sport

2012.08.22. 13:26

Sportcsarnok nélkül maradnak Iványiék?

Kedden még a Nagy Lajos Gimnázium sportcsarnokában kezdte meg a felkészülést a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata.

zsj, hl

Kedden megtartotta első edzését a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata a Nagy Lajos Gimnázium sportcsarnokában, amely a felkészülést Iványi Dalma vezetésével kezdte meg, de az együttest szeptember elsejétől Farkas Sándor veszi át.

Alighogy elkezdődött az edzés, szurkolók tízfős csoportja jelent meg. Köztük volt Panda Panna, aki legutóbb a Pécs 2010 kabalaállata volt. Bokor Ferenc ezúttal nem öltözött be, nem húzott jelmezt, hanem utcai ruhában álldogált. Felvetésünkre, miszerint a PINKK-Pécsi 424-hez igazol-e át a pandamaci, ezt felelte: – Még az is lehet, hogy igen.

Kedden még úgy volt, hogy az elkövetkezendő két hétben biztosan a pécsi Nagy Lajos Gimnázium termét használják majd, napi két edzést terveztek, ám ez szerdára megváltozott. Kiderült jövő héttől már nem edzhetnek a Nagy Lajosban.

A befogadó csarnok nyilatkozata is kell a szövetség főtitkárának

Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára hivatalában fogadta a Bácsbasket Kft. vezetőit.
– Szóban tájékoztattak arról, hogy miért szeretnék a név és helyszínváltozást – mesélte Sterbenz. – Arra kértem őket, hogy mindezt írásban is ismételjék meg, részletezzék az indokokat. Egyben kihangsúlyoztam, hogy megnyugtató módon rendezzék le a hazai mérkőzéseik helyszínét, csatolják a befogadó csarnok beleegyező nyilatkozatát is.

Sterbenz elmondta, hogy a Bácsbasket Kft. a nevezésében még csak a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokot említi, de azóta már öt tervezet van, mert a Laubert nem bérelhetik. Információink szerint a komlói és a kozármislenyi létesítmény is a felsoroltak között található.
– A név és helyszínváltoztatási kérelemről a szövetség elnöksége dönt, várhatóan a lehető leghamarabb – így Sterbenz.


Tisztelt Polgármester Úr!
 
2012. augusztus 22-én tudomásomra jutott, hogy a PINKK-Pécsi 424 csapatát a Gandhi Gimnázium sportcsarnokának használatától még az első edzés előtt, a Nagy Lajos Gimnázium tornatermétől az első edzés után megfosztották.
 
Ezt a csapatot Pécsnek és a pécsi közönségnek keltették életre. Tudom, hogy a város nem kívánja támogatni ezt a csapatot. Azonban ilyen kéréssel nem is keresték az Önkormányzatot az információk szerint.
 
Sok minden lépést megértek a kialakult helyzettel kapcsolatban az Önkormányzat részéről, azt azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy minden egyéb lehetőségtől is megfosszák ezt az együttest a városban. Bármennyire is hihetetlen a város vezetésének számára, vannak olyan szurkolók akik a Pécsi 424 mérkőzéseire is kíváncsiak.
 
Ezúton kérem a Polgármester urat, hogy tegyen lépéseket a város és a Bácsbasket Kft. által, egy mindenki számára elfogadható kompromisszumos megállapodás létrehozására, amely biztosítaná PINKK-Pécsi 424 csapata számára az edzések és mérkőzések helyszínét.
 
Tisztelettel: Bokor Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!