Sport

2010.01.29. 15:45

Sporttámogatás: marad a háromszázmillió

Jó hír a pécsi sportegyesületeknek, versenyzőknek: ha a városi közgyűlés február 11-én rábólint a tervezetre, akkor idén is háromszázmillió forint jut sportra.

K. Mayer András

A szokásos év eleji döntést úgy várják a klubok, a sportolók, mint karácsonykor az ajándékot. Ez esetben sajnos mindig attól tartanak, hogy az előző évinél jóval kevesebb kerül a képzeletbeli fa alá.

Előzetesen idén is csupa peszszimista hangot lehetett hallani a sporttámogatás mértékével kapcsolatban, húszszázalékos csökkentést is rebesgettek. Fellélegezhetnek az érintettek: idén is ugyanannyin osztozhatnak, mint tavaly.

– A költségvetési bizottság elfogadta, hogy a sportra szánt támogatás idén nem fog csökkenni, vagyis a háromszázmillió forint bent van a tervezetben – szolgált örömhírekkel Csizi Péter, a népjóléti és sportbizottság elnöke. – Ez a szám akkor válik majd véglegessé, ha február 11-én a város közgyűlése jóváhagyja.
Miután a város vezetése rábólint a tervezetre, a bizottság már 15-én összeül, hogy minél előbb dönthessen az előlegkérelmekről és a pályázati kiírásról. Az eddig megszokottakhoz képest lesznek már új dolgok is, de régiek is maradnak, mert Csizi Péter szerint ez egy átmeneti év lesz.

Miután konkrét, az egyesületeket érintő számok még nincsenek, a várható elvekről kérdeztük a bizottsági elnököt. Csizi Péter elmondta, a kiemelt klubokkal (például MiZo Pécs 2010, Pécsi VSK-Pannonpower, PMFC, PVSK, Pécsi Vízmű PVSK-Füszért) a hosszú távú megállapodások már megszűntek, de támogatják, hogy újjáélesszék őket, mert ez megfelelő anyagi biztonságot jelentene a kluboknak. Gondolva a 2012-es londoni olimpiára, külön kezelik az ötkarikás szereplésre esélyes sportolókat: „Szeretnénk őket támogatni, hogy a felkészülésük minél zökkenőmen-tesebb legyen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!