Sport

2015.12.30. 23:33

Stadionfejlesztés Pécsen: ugrott a második 500 millió is

Ez azt jelenti, hogy Pécsen nem lesz sem új stadion, sem felújítás. Ugrott a második 500 millió is.

dg (forrás: MTI)

Két éve írtuk meg, hogy egymilliárdot kap a PMFC stadionfelújításra az államtól. Idén júniusban (miután kiderült, hogy a PMFC nem kap NB I-es licencet) a 2015-re irányzott 500 milliót vonta meg a kormány, majd most az év utolsó előtti napján az is kiderült, hogy a 2016-ra előirányzott 500 millió ígérete is már csak egy szép emlék. Mint ahogy az NB I is egy szép emlék csupán a PMFC-nek.

Átcsoportosításokról döntött ugyanis a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.
   
Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.


   
A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!