Sport

2016.07.25. 17:03

Súlyemelés: Major Nikolett kitett magáért Lengyelországban

Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitányként utazik Rióba.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

A Lengyelországban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén kitűnően szerepelt Major Nikolett, a Pécsi Súlyemelő Egyesület sportolója. A magyar női utánpótlás-válogatott tagjaként a mindössze 15 esztendős fiatal hölgy a 48 kilós súlycsoportban összetettben 117 kilót (52 kg szakítás, 65 kg lökés) teljesített és több országos, illetve egyéni csúcsot ért el. Teljesítményével (ami egyéniben kilencedik helyet jelentett) nála idősebbeket, 18 éveseket is legyőzött, és a korosztályos magyar csapat legjobbjának bizonyult, társai a 10., a 11. és a 13. helyen zártak. A mieink a négy együttesből álló mezőnyben az úgynevezett Sin-clair-pontozás alapján a harmadik helyet szerezték meg, győzött Lengyelország, második Szlovákia, negyedik pedig Csehország lett.

A pécsi súlyemeléssel kapcsolatos a hír, hogy Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány (a PSE színeiben versenyzett egészen a kinevezéséig, most is a baranyai klub edzésmunkáját segíti) augusztus 10-én utazik Rio de Janeiróba, a nyári olimpiai játékokra, a sportág egyetlen magyar résztvevőjét, Nagy Pétert kíséri el. Nagy versenye augusztus 16-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!