Sport

2011.11.15. 19:01

Súlyos büntetésre számíthat a bíróverő szigetvári

Békésen indult a Szigetvár-Boda, félbeszakadt meccs lett belőle. Egy hazai játékos megütötte és megrúgta a bírót. Ügyét szerdán tárgyalják.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Félbeszakadt vasárnap a Szigetvár – Boda megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, mert a hazaiak játékosa, Rack Róbert megütötte, majd megrúgta a játékvezetőt. Az egészben az érthetetlen az, hogy az eset a 30. percben történt, amikor már 2-0-ra vezetett a Szigetvár.

– Egy kirúgás után fenyegetőleg elindult felém a játékos, amiért sárga lapot adtam neki – idézi fel a történteket Molnár Máté játékvezető, aki három éve vezet meccseket. – Erre két kézzel meglökött, amiért kiállítottam. Utána kétszer arcul ütött és megrúgott. Nem nagyon értettem, hogy mitől vadult be ennyire, mert addig békés mérkőzés volt, kevés szabálytalansággal.

Molnár eldöntötte, hogy polgári peres eljárást indít Rack Róbert ellen.

A verekedő játékos a Dunántúli Naplónak küldött emailben egyebek közt ezt írja: „Amit tettem, arra nincs magyarázat, nem is akarom megtenni. A mérkőzésen kihagytam több helyzetet, és többször szembesültem a nézők kritikájával, ami tovább mélyítette a mentális válságom.  Amit az is kiváltott, hogy harcolunk, tűrünk, áldozunk, cserébe átverés, lenézés, közöny, ellenszenv a jutalom. Elveszítettem a fejem, az utóbbi egy év összes baja a felszínre tört. A hibámat elismerem, a büntetésemet elfogadom. Nem így képzeltem el aktív pályafutásom végét, dicstelenül megtörve, köszönet nélkül távozni.”

– Klubunk sajnálkozását fejezi ki, és elnézést kérünk mindenkitől. Egyúttal elhatárolódunk Rack Róbert sportszerűtlen tettétől – közölte Szigetvári Attila szakosztályvezető.

Rack 1994 óta szigetvári labdarúgó, ezt megelőzően a felnőtt futballcsapat játékos-edzője volt, jelenleg a helyi NB II-es női gárdát irányítja. Most még, mert súlyos eltiltásra számíthat, ami a tréneri tevékenységét is érinti.

Czakó Dénes, az MLSZ Baranya Megyei Játékvezetői Bizottságának vezetője néhány hete még büszkén újságolta, hogy a 11. fordulóig nem volt a megyében olyan bajnoki focimeccs, amely a bírót ért atrocitás miatt szakadt félbe. Korai volt az öröm, mert azóta már három ilyen mérkőzés fordult elő.

– Közeleg az őszi idény vége, elfáradtak a csapatok és a játékosok, de lehet, hogy a játékvezetők is – mondta Czakó. – Remélem azonban, hogy több ilyen balhé már nem lesz, bár idén vannak még vissza rangadók.

Az igazgató hivatalból feljelentést tett

Az MLSZ elnökségének határozata szerint – az agresszív viselkedés megfékezésére – ha a tettleges támadás szenvedő alanya a játékvezető, akkor a területi igazgatónak haladéktalanul büntető feljelentést kell tennie és fegyelmi eljárást indítania. Ezt Bogyay Zoltán, Baranya megyei igazgató már meg is tette.

– Az ilyen cselekményeket mélységesen elítéljük. Mindenképpen az a cél, hogy a hasonló eseteket megelőzzük, de ha már sajnos megtörtént, akkor a játékvezetőt ért inzultusnak mindig lesz folytatása a rendőrségen, illetve a bíróságon – mondta Bogyay.

A fegyelmi tárgyalás az érintettek meghallgatásával szerdán lesz Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!