Sport

2008.07.09. 10:46

Szatmári az olasz élvonalban folytatja

Az élvonalban szereplő Reggina labdarúgócsapata él opciós jogával, így a PMFC-Pécs Plaza 19 éves futballistája, Szatmári Lóránd végleg az olasz klubhoz kerül.

K. Mayer András

– Megegyeztünk a Regginával, az olasz klub él opciós jogával, így most már nincs visszakozz, Szatmári Lóránd hozzájuk kerül – fogalmazott Matyi Dezső, a PMFC elnök-tulajdonosa.

Mint ismert, a tehetséges utánpótlás válogatott középpályást az elmúlt szezonban már elvitte a Reggina, ám ekkor csak kölcsönbe kapta meg. Szatmári a tartalékcsapatban, a Primaverában bizonyította, hogy érdemes őt végleg megszerezni.

Nem csak Szatmári sorsa dőlt el ezzel, hanem lezárultak a szerződése körüli viták is. Matyi Dezső elmondta, peren kívül megegyeztek a játékos menedzserével, Vladan Filipoviccsal, módosítottak a szerződés feltételein – amit korábban a pécsi klubnál a PMFC számára hátrányosnak ítéltek meg.
A futballista jelenleg szabadságát tölti, Erdélyben értük utol.

– Vártam már, hogy minden rendeződjön körülöttem – árulta el. – Bíztam benne, hogy a Reggina leigazol, örülök neki, hogy maradok. Hogy mit hoz a jövő? Az biztos, hogy a tartalékcsapatot kinőttem, a felnőttekkel kezdem a felkészülést, velük is megyek edzőtáborozni. Az edző, Nevio Orlandi már ismer engem, hiszen sokszor látta a csapatunkat, de arról nem beszéltünk, hogy mire számíthatok majd a nagyoknál. Vasárnap kell visszamennem Reggio di Calabriába, hétfőn kezdjük az edzéseket.

Szatmárira tehát már biztosan nem számíthat Nagy Tamás vezetőedző a következő idényben (igaz, erre vajmi kevés esély volt), s egyelőre több kiszemelt játékos sorsa is bizonytalan. A klub ügyvezető igazgatójától, Rabi Csabától megtudtuk, hogy a csapat korábbi futballistája, Berdó Balázs Bulgáriába utazott próbajátékra, így egyelőre nem tudni, visszatér-e a PMFC-hez. Továbbra is kérdéses a ferencvárosi csatár, Bartha László és a paksi támadó, Márkus Tibor szerződtetése – mindössze annyi biztos, hogy hamarosan eldől, aláírnak-e Pécsre.

A pécsi csapat ma Szigetváron játszik edzőmeccset a román másodosztályú Dévával, majd pénteken Baján vendégszerepel. A létesítmények átépítése miatt a felkészülési időszakban csak idegenben lép pályára Nagy Tamás együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!