Sport

2009.11.02. 18:16

Szitává lőtték a Szpartak Moszkva tulajdonosát

Több lövéssel megölték a Szpartak Moszkva mecénását, Sabtaj von Kalmanovicsot Moszkvában, a nyílt utcán. A milliárdos kocsijára a városközpontban támadtak rá, automata fegyverrel.

zsj - bama.hu

Az Interfax orosz hírügynökség közlése szerint a Szpartak Moszkva női kosárlabda-csapat mecénásának autójára Moszkva központjában ismeretlenek sorozatlövést adtak le hétfőn. Sabtaj von Kalmanovics kocsiját akkor támadták meg, amikor egy piros lámpánál megállt. 

Anatolij Bagmet, a moszkvai nyomozó hatóság képviselője a RiaNovosti-nak nyilatkozva elmondta: a támadás, amely valószínűleg megrendelt gyilkosság volt, helyi idő szerint délután 4.50-kor történt. A 60 éves orosz-izraeli üzletembert több mint 20 lövés érte, a helyszínen meghalt, sofőrjét életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Sabtaj von Kalmanovics azzal került be a hazai hírekbe, hogy vezetőedzőként alkalmazta a Szpartaknál Rátgéber Lászlót. A volt pécsi edzőnek a múlt héten mondtak fel, indoklás nélkül.

A pécsi trénert hétfőn délelőtt faggattuk múltról, jelenről, jövőről, kilátásokról és reményekről. A hír csak ezután érkezett. „Teljesen sokkoltak a történtek, alig tudok megszólalni. Velem mindvégig csak jót tett, jó szívvel emlékezem rá. Hihetetlen.” – nyilatkozta az esti órákban Rátgéber László.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Sabtaj von Kalmanovics, a Szpartak játékosainak körében (fotó: digitalheadbutt.wordpress.com)
[/caption]

A számos világsztárt igazolt orosz klub tavaly megnyerte az Euroligát és a Szuperkupát, idén is jó eséllyel indultak a küzdelmekben. A Szpartak a héten a Szeged csapatához látogatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!