Sport

2007.10.03. 15:07

Tamon pénteken lemond

A PMFC elnökénél betelt a pohár: Tamon Attila lemond elnöki posztjáról és elnökségi tagságáról is. Az új elnök megválasztásáig várhatóan egy háromtagú ügyvivő bizottság irányítja a klubot.

K. Mayer András

A Barcson történtek után – a csapat saját szurkolói estek neki az elnöknek – egy nappal már lehetett hallani olyan híreket, amelyek szerint Tamon Attilának elege lett az őt ért támadásokból, és emiatt lemond. Nos, ezek az információk igaznak bizonyultak, a klub július elején megválasztott első embere lemond az elnöki posztról, sőt, az elnökségi tagságától is megválik.

[caption id="" align="alignright" width="325"] A mesterségesen szított negatív hangulat miatt mond le Tamon Attila a PMFC-elnökségről (fotó: Laufer L.)
[/caption]Mindezt hivatalosan pénteken, a rendkívüli elnökségi ülésen teszi majd meg. Természetesen szerettük volna megszólaltatni Tamon Attilát, ám ő elutasította megkeresésünket, mondván, amit el akart mondani, azt már megtette a pecsinapilap.hu-nak. Ebben az interjúban az elnök lemondását a következőkkel indokolta: „Bizonyos személyek, akik között van politikus, régi PMFC-dolgozó és vezető is, kreált ügyek és hiteltelen pletykák kitalálásával próbálkoztak. ...Természetesen ezek hazugságok, valótlan állítások, az egyesület és a működtető kft.-k maximális jogszabálybetartással dolgoztak és mindent az eredményes munkának rendeltünk alá. Ezekben a támadásokban sok esetben a helyi sajtó is erősen részt vett, nem a valós helyzetről tájékoztatták olvasóikat.”

A PMFC a tavalyi élvonalbeli siralmas bukdácsolás után jelenleg a másodosztályban is vergődik – eredményes munkáról tehát nem beszélhetünk. A következő elnök feladata lesz innen az első osztályba vezetni a piros-fekete klubot.

Két jelöltet emlegetnek

A pénteki rendkívüli elnökséginek csak a nyitánya lehet Tamon Attila lemondása. Miután ugyanis ezt tudomásul vette a vezetőség, kezdődhet az új elnök keresése. Információnk szerint két jelölt akad erre a posztra, mindketten a jelenlegi elnökség tagjai: Gonda Tibor alpolgármesterről és Matyi Dezsőről, az Alexandra könyvkiadó tulajdonosáról van szó. Ha egyikőjük elvállalja, már pénteken megválaszthatja a grémium, ha nem, akkor csak később lesz új elnöke a PMFC-nek. A klubot egyébként Tamon Attila lemondása után várhatóan egy háromtagú ügyvivő bizottság vezeti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!