Sport

2006.11.14. 10:18

Tizenhat év után újra bajnok

Pécsvárad | Keszler Mátyás idei ralibajnoki címének értékét már az is jócskán megnöveli, hogy az idén Baranyából (a sportág egykori fellegvárából…) egyedül ő büszkélkedhet ilyennel. Ám ha hozzátesszük, hogy a ralimezőny korelnökéről van szó, és hogy az első bajnokságot 1981-ben, az (ez előtti) utolsót pedig 1990-ben nyerte, még színesebb lesz a kép.

K. M. A. (Dunántúli Napló)

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A ralimezőny korelnöke navigátorként kezdte a pályafutását. Idén mindössze két futamot nyert, de ez is elég volt a ketagóriagyőzelemhez (Fotó: Laufer L.)
[/caption]A rali 55. évét taposó nagy örege 1977-ben, navigátorként kezdte autós pályafutását, a kormányt, méghozzá egy Wartburgét négy esztendővel késÕbb sikerült megkaparintania. Tehetségét jelzi, hogy rögtön abban az esztendőben, majd a következő háromban is megnyerte a másodosztályú viadalt, aztán följebb lépett a legjobbak közé.

A rali I-ben és persze a hegyen, a csapatversenyeken és a ralikrosszban nyolc autó volánjánál, huszonöt mitfahrer irányításával összesen tizenhat bajnoki címig jutott. Az utolsó előttit 1990-ben, egy Suzukival szerezte. Mint mondja, azóta nem sikerült egy igazán ütőképes autót építenie, így számára jól jött, hogy most átnyergelhetett a H-csoportba, ahol még ütőképes, látványos száguldásra kész autók viaskodnak.

Érdekesség, hogy Keszler és idei társai (háromszor Répás Zoltán, ötször Tóth Csaba diktálta neki az itinert) mindössze két futamot nyertek az Audi S2-essel és a Toyota Celicával a H10-es géposztályban, ám a körbeverések miatt végül ez is elegendőnek bizonyult a végső trófeához.

A pécsváradi pilóta különösen a Mecsek-ralit emeli ki, hiszen ez igazán hazai pályának számít nála, a nézők elől elzárt itteni gyorsaságin némi túlzással a konyhaablakból szurkolhattak neki az unokák.

K. M. A. (Dunántúli Napló) A ralimezőny korelnöke navigátorként kezdte a pályafutását. Idén mindössze két futamot nyert, de ez is elég volt a ketagóriagyőzelemhez (Fotó: Laufer L.) -->

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!