Sport

2008.07.21. 12:53

U19-es Eb: az elődöntőben az olaszokkal játszik csapatunk

Szerdán Olaszország ellen játszik elődöntőt U19-es labdarúgó-válogatottunk a csehországi Európa-bajnokságon.

K. Mayer A.

Elszenvedte első vereségét a magyar U19-es labdarúgó-válogatott a csehországi Európa-bajnokságon, de egyáltalán nem kell szégyenkeznie. Sőt, öröm volt nézni, hogy az egyébként már mindkét csapat számára tét nélküli utolsó csoportmeccsen végig egyenrangú partnere volt Németországnak, ráadásul úgy, hogy Sisa Tibor szövetségi edző ezúttal több helyen sem az eddig megszokott futballistákat játszatta.

Így például egyáltalán pályára sem lépett Németh Krisztián, Gulácsi Péter, a PMFC-s Nagy Olivér csereként állt be (sajnos nem sokkal később megsérült), Korcsmár Zsolt pedig sárga lapjai miatt hiányzott. A németek a 35. percben Reinarzt fejesével szereztek vezetést, a végig kiválóan játszó Simon András a 74. percben egyenlített, ám Risse két perccel később szerzett gólja állította be a végeredményt.

Sisa Tibor együttese a németek mögött második helyen végzett csoportjában, a bolgárokat 4-0-ra verő spanyolok lettek a harmadikak, és ezzel kijutottak a világbajnokságra. Szerdán a magyar csapat a másik csoportban élen végző Olaszországgal játszik elődöntőt Plzenben, a házigazda csehek pedig Németországgal küzdenek meg a fináléért.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!