Sport

2008.03.15. 16:14

Új sportegyesület alakult Komlón

Új sportegyesület megalapításáról határoztak a március 8-án a Komlón, az Ifjúság Utcai Általános Iskola épületében összegyűltek.

Cs.G.

Az egyesület fő célja, hogy egyesületi keretek közötti működési lehetőséget biztosítson azon sportágak részére, amelyek eddig nem voltak jelen a város sportéletében (vagy jelen voltak, de megszűntek), viszont igény mutatkozik rájuk. Igényen értendő egy olyan létszámú sportolói csoport létrejötte, amellyel az adott sportágban lehetséges és érdemes rendszeres edzések megtartása, versenyeken, bajnokságokban való indulás.

 A Villa Complov SC tehát nem konkurencia kíván lenni a már meglévő szakosztályok, klubok számára, hanem azoknak kíván alternatívát nyújtani, akik a többi sportlehetőség közül nem találnak megfelelőt a maguk számára.
Az egyesület Komló városához kötődését fejezi ki a név is: Villa Complov néven említették először Komlót írásos formában 1256-ban. A klub színei, a piros-fehér-fekete pedig a város színeit idézik. Az alapító közgyűlés határozott az elnökségről is. Mivel a következő egy év az egyesület működése alapjainak megteremtéséről szól, így erre az időszakra egy háromtagú elnökség állt fel: a klub elnöke Czukor Zoltán, elnökségi tagjai dr. Szakács László és dr. Csontos Gergely.

A klub labdarúgó szakosztálya a január óta működő leány labdarúgócsapatnak nyújt egyesületi hátteret. A célok között szerepel az U15-ös bajnokság következő idényben való indulás, valamint hosszabb távon – a jelenlegi magra alapozva – felnőtt csapat kialakítása. A közeljövő tervei közé tartozik a szakosztály keretében egy focisuli kialakítása, ahol 6-10 éves korú lányoknak lenne lehetőségük megismerkedni a sportággal.

Az atlétika szakosztály megalapítása azon a gondolaton alapult, hogy Czukor Zoltán többszörös gyalogló olimpikon feltett szándéka, hogy hosszú és sikeres versenyzői pályafutása során összegyűlt tudását és tapasztalatát átadja a fiataloknak is, felélesztve ezzel az évtizeddel ezelőtt megszűnt komlói gyalogló utánpótlást, amely remélhetőleg újra régi fényében fog tündökölni. A tagok toborzása a tervek szerint 2008. őszén kezdődik meg.

A fentebb ismertetettekhez képest eltérő a szabadidősport szakosztály célja, hiszen itt a többivel ellentétben nem az utánpótlás-nevelés a cél, hanem az egészséges életmódra, rendszeres mozgásra szoktatás, különösen a felnőttek körében, amelyet sportnapok, szabadidős rendezvények szervezésével kíván elérni a klub.

Az egyesület programja szerint később nem zárkózik el újabb szakosztályok létesítésétől sem, amennyiben a szakmai és anyagi háttér biztosított lesz az adott sportág számára, valamint megfelelő érdeklődés is mutatkozik iránta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!