Sport

2014.08.26. 16:57

Úszó Eb: pécsi érmek is lehetnének

Hosszú idő után ez volt az első olyan úszó Európa-bajnokság, amelyen nem tudtunk pécsi színekben versenyzőkért szorítani.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

- Biczó Bence és Jakabos Zsuzsanna is jól szerepelt az Eb-n, egykor pécsi színekben úsztak, de már nem.

- Persze a „pécsi színek” egy dolog – de azért két korábbi kedvencünknek nyilván nagyon drukkoltunk.

- Biczó Bencéé lett most a fényesebb érem - 200 pillangón szerzett ezüstöt.

- Biczó szép eredményeket ért el pécsi színekben: fő számában, 200 pillangón nyert egy rövidpályás Eb-bronzot

- Aztán Biczó Debrecenbe szerződött. „Sajnos a döntés teljesen logikus és indokolt. Mi tartaná Pécsett Sánticsot és Biczót, amikor nincs egy épkézláb uszoda, gyakran Pécsváradra kellett ingázniuk, hogy edzhessenek.

- Jakabos Zsuzsanna története bizonyos szempontból hasonló: ezer szállal kötődik Pécshez, legszebb eredményeit az ANK Úszóklub színeiben érte el – de a jövőben már a pécsiek mellett a győriek is magukénak mondhatják az érmeit. Most éppen egy váltóban megszerzett bronzot az Európa-bajnokságon…

- Jakabos Zsuzsannával már jó ideje nem lehetett csak úgy összefutni Pécsett: az ANK versenyzője ugyanis előbb az Egyesült Államokban, majd Budapesten készült a versenyekre.

- Győrben mindent köré építenek: ő az ottani fiatalok példaképe, vele reklámozzák az utánpótlásképzést, s nyilvánvalóan a hamarosan megnyíló versenyuszoda első vízbe ugrója is ő lesz majd.

- Hogy Jakabos miért lett „győri”, arról megoszlanak a vélemények.

- A pécsi városvezetők az elszerződéskor lapunk kérdésére azt mondták, hogy sajnálják a döntést, de igazából az úszó már jó ideje a fővárosban készült, s amúgy sem tudnak versenyezni a tehetősebb városok ajánlataival.

- Más forrásból ugyanakkor úgy értesültünk, hogy olyan túlságosan nem is akarták itt tartani Jakabost – legalábbis túl sok erre mutató jel nem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!