Sport

2009.03.06. 12:28

Vasárnap ezren is futhatnak Harkányig

A hétvégén vasárnap huszonötödik alkalommal rendezik meg a Pécs – Harkány országúti futóversenyt, amelynek rajtja 11 órakor lesz Pécsett, a Vasutas Sportcsarnoknál.

H. L.

– Az elsőn, még 1984-ben csupán ötvenen indultak, most már csaknem ezer indulóra számítunk – kezdte Freier Balázs főszervező. – Azért ennyire, mert a meteorológiai előrejelzés szerint száraz idő és plusz tizenkét fok várható, márpedig ez ideális a hosszútávfutásra. Sokaknak ez lesz az idei első versenye. Ahhoz, hogy valaki végigfussa a 25 kilométert, megfelelő felkészültség kell. Aki tizenöt kilométereket már szokott futni, az teljesíteni is tudja a távot.

Előzetesen tegnapig már 351 egyéni és 65 váltó nevezése futott be a rendezőkhöz. Vasárnap délelőtt 11 és délután 2 óra között zsúfoltság várható a Pécs és Harkány közötti országúton, ahol részleges forgalomkorlátozást rendeltek el. Ezért a szervezők azt javasolják az autósoknak-motorosoknak, hogy ebben az időpontban inkább más útvonalat válasszanak.

A 14 éven aluliak csak szülői engedéllyel és a váltóban futhatnak, az útvonalcsúcs 1 óra 17 perc. A legidősebb résztvevő eddig egy 73 éves bácsi volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!