Sport

2016.01.17. 20:28

Végig küzdött, de kikapott a PINKK Sopronban

Beigazolódtak a félelmek a pécsi csapat vendégszereplésén.

Szakács M. (DN)

Eleve nem esélyesként utazott Sopronba vasárnap este a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, úgyhogy nagyon nem volt jó hír a pécsi együttes szurkolóinak, hogy a gárda legjobbja, a svéd válogatott Binta Drammeh nem tudta vállalni a játékot a rangadón. A sípcsontján begyulladt csonthártya miatt pénteken és szombaton sem tudott edzeni a játékos, várhatóan egy hétnyi pihenő vár rá.

Az ő hiányában valószínűleg kevesen akadtak, akik komolyabb összeget tettek volna fel a PINKK győzelmére. Az első félidő alapján pedig be is igazolódtak a félelmek. Ugyan Sandro Orlando igyekezett sok cserével frissen tartani csapatát, de a hazaiak így is komoly előnyre tettek szert. A második negyedben ráadásul a Rujákéknak borzalmasan ment a támadójáték, tíz perc alatt csak hat pontra futotta tőlük. Közben a Sopron higgadtan játszott, és tizenhárom pontos előnyre tett szert.

A nagyszünet után erre még hármat rá is tudott pakolni Sterbenz László csapata, így az utolsó tíz percnek már komoly hátránnyal kellett nekivágnia a pécsieknek. Becsületükre legyen mondva, hogy nem adták föl a meccset idő előtt. Támadásban nagyon feljavult a PINKK, ezzel nem is volt hiba, sőt, még a negyedet is megnyerte, de a végső sikerhez ez is kevés volt.

Jövő héten sem lesz sokkal könnyeb dolga a pécsieknek, akkor a Győrt látja vendégül Sandro Orlando csapata. Bízzunk benne, hogy már Binta Drammehhel a fedélzeten.

UNIQA Sopron–PINKK-Pécsi 424 76-64 (20-17, 16-6, 20-17, 20-24)
Kosárlabda NB I., nők.
Sopron: Fegyverneky 7/3, Simon 3/3, Dubei 6/3, CRVENDAKICS 8/6, KRNJICS 15. Cs.: Ciglar 4, Weninger 2, Határ 6, Honti 4, LELAS 21/6. Vezetőedző: Sterbenz László.
PINKK: VUCSETICS 14, RUJÁK 12/3, Mojzes 3, Handy 6, Robertson-Warren 14. Cs.: Nagy D. 5, Kovalcsik 4, Gémes-Sarok 6, Laczi, Sánta. Vezetőedző: Sandro orlando.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!