Sport

2011.07.17. 09:29

Verekedés tört ki a célba érés után a kerékpáros versenyen

Kínos helyzetbe került múlt vasárnap a pécsi Vadas Gábor a kerékpáros Gemenci Nagydíjon, Szekszárdon.

H. L.

A versenybíróság elnöke volt, és jelentették neki, hogy a kritériumverseny utolsó körében Steig Gábor, az SZKSE kerekese kézzel meglökte Nagyernyei Bencét, a rivális klub, az SZSZKE sportolóját, ez pedig nagyban befolyásolta a végeredményt. A célba érés után Nagyernyei és néhány ember körülvették, követelték, hogy azonnal intézkedjen. Azt mondta nekik, hogy írásban adja be panaszát a szövetségnek. Ezután Vadas elindult a versenyirodába, de nagy kiabálást és anyázást hallott. Visszanézett, és látta, hogy több ember üti-veri egymást.

Utóbb kiderült, hogy Steig és Nagyernyei, valamint hozzátartozóik között tört ki a verekedés. Aminek az lett a vége, hogy Steiget az addig kihívott rendőrök elvitték, néhányat pedig a szintén riasztott mentők vettek kezelésbe (öten könnyebb sérülést szenvedtek). Így Nagyernyeit is, aki nem is tudott ott lenni az eredményhirdetésen. Steiget kizárták a versenyből, eredményét törölték.

– De Steig ügyében nem a verekedés miatt hoztuk meg ezt az ítéletet, ráadásul nem is egyedül döntöttem így, hanem a versenybíróság egyöntetű határozata volt – meséli Vadas. – Kértem a szövetséget, hogy Steig csapatvezetői és versenyzői licencét ideiglenesen függesszék fel.
Vadas 26 éve versenybíró, de a pályafutása alatt ilyen esettel még nem találkozott.

– Amikor körbe vettek, kicsit féltem, szerencsére azonban nem inzultáltak. Nem szeretnék még egyszer ilyen helyzetbe kerülni – így Vadas. – Azóta már rengeteg levelet írtam mindenfelé, a szövetségnek is többet, amiben mindent részleteztem. Úgy tudom, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség a döntéssel megvárja a rendőrségi, vagy ha tovább kerül az akta, akkor a bírósági határozatot.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomoz, négy ember (köztük Steig és Nagyernyei) ellen garázdaság gyanúja miatt indított eljárást.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!